torstai 9. joulukuuta 2010

9. luukku ("Dinoja sängyn alla")



9. LUUKKU!

Yhdellä ahkeralla lukijallani, Juralla, on kuulemma 9. päivä synttärit. Tää postaus on omistettu sulle, Jura! ;D Onneksi olkoon!

Jurasta tulee mieleen jurakausi, ja jurakaudella eli dinoja! Siispä... kurkistetaanpa mitä mun sängyn alta löytyy! :D

Mul on yks vuodevaatelaatikko TÄYNNÄ dinokamaa, jota oon hamstrannu 9-vuotiaasta asti! Enää en kokoelmaani juurikaan kartuta, mut eipä sieltä enää kovin paljoa puutukaan. ;) Ja nää seuraavat kamat ovat siis vasta katsaus sinne vuodevaatelaatikkoon. Mul on dinotavaraa vähän siellä sun täällä, mm. pakastimen ovessa, kirjahyllyssä, vaatekaapissa, DVD-hyllyssä, vessassa... Mutta ei niistä sen enempää.

Mun sängyn alta löytyy mm:


Dino-lehtiä.

Dino-vihkoja.

Dino-pinssejä.

Dino-hologrammeja, vai mitäs nuo ny olikaan. Muistatte varmaan nää? :)

Dino-pompuloita.

Dino-leimasimia.

Dino-vesipyssyjä.

Kaikenmoisia dinoleluja! Tässä pimeässä loistavia.

Nää dinolelut oli mulle niitä rakkaimpia. Ison nimi on Stego (stegosaurus), lentolisko on Pikku-Petri (pteranodon, nimetty Maa aikojen alussa -leffojen Petrin mukaan) ja pitkäkaula on Pikku-Hiosa (bracHIOSAurus, you know).


Nää dino-karkit ovat parhaat päivänsä nähneet. ;D


Dino-saippuakuplalaite.


Dino-palapelejä.


Koottavia dinoja.

Dino-tikkarien tikkuja.


Dino-valokuvia ja niille albumi.

Dino-satukasetti. Toi pitkäkaulasen pään päällä istuvan Petrin mukaan se em. lelu on nimetty. :)

Dino-pullonkorkki

Hihi, omatekemää dino-taidetta. ;) Toi vaaleenpunanen on tommonen massasta tehty riipus. Helmistä tehdyllä t-rexillä on toinen kinttu näköjään purkaantunut.

Dino-kukkaro.

Tääki on kukkaro. Konffasta! :) Muistan, ett mul meni ihan sikamonta vuotta ennen kuin ymmärsin mitä toi awesome tarkottaa. Lausuinki ton sillai "Gaad is avesome". ;)

Täst en kyl oikeen tiiä ett mikä tää on...


Tää dino-muovikassi on jostain ulkomailta.


Dino-muropaketin pahvit.


El Mundo Perdido. :D Tän tyhjän sipsipussin löysin muistaakseni jostain kadulta. Ulkomailla jossain.


Dino-keksejä, joiden parasta ennen -päiväys on 1998. :D Ne oli menny murskaksi yhyy!

Dino-koulutarvikkeita.

Dino-purkkaa! AH! Näitä oli taivaallista käydä hamstraamassa kioskilta aina vain lisää ja lisää ja lisää, ku maksoivat vaan jotain 5 tai 10 penniä kappale!


Ei tainnu olla toi edellinen purkkapaketti, mistä näitä tarroja tuli. Joo siis nää tarrat tuli semmosesta vastaavanlaisesta, mut vaaleenpunakuorisesta purkasta! Rakastin näit tarroi! Ne on niin tunnelmallisia!

Ja dinotarroja on sitten niin joka lähtöön...

Kaiken maaaaaaailman dinotarroja. On viel paljon enemmänkin erilaisia, mut pakko oli rajottaa kuvien määrää täs postaukses. :p

Noniin, nyt päästään mun dinokirjoihin. Minä ja serkkupuoleni, Malla, alotettiin alle 10-vuotiaina tekemään dino-tietokirjoja (molemmat omia mut sisällöltään jokseenkin identtisiä). :) Mua vuotta nuorempi Malla se oli eka dinoihin hurahtanu ja mä sit hurahdin siinä niinku vanavedessä. Alettiin listaamaan kaikkia eri dinolajeja ja kirjoitettiin niistä kaikkii tietoi.

Yleisimmät tiedot oli ekakski ett oliko dino kasvien vai lihansyöjä. Sit montako jalkaa sillä oli ;) ja ett millä kaudella se eli (trias-, jura- vai liitukausi). Sit pituus ja paino yms. Ja sit tietty kuva!

Noi vihkot oli aika pienikokoiset ja sitä paitsi kun lajeja alkoi olemaan jo niin paljon, niin päätettiin alottaa urakka alusta vähän isompiin vihkoihin. Töherrettiin aiemmin vaivalla piirtämämme dinokuvat pilapiirroksiksi... :o Mikähän pointti siinäkin oli!?

Aiemmin siis oltiin listattu lihan- ja kasvissyöjät samaan vihkoon. Nyt erotettiin ne omiin vihkoihinsa. Ja itse asiassa oman vihkon sai myös lentoliskot ja sit moniruokaiset (eli dinot, jotka saattoi syödä sekä kasveja että lihaa ja ehkä myös kalaa). Alko tulee kato ammattimaisempi tatsi touhuun. ;)


Ja enää ei piirretty kuvia, vaan käytettiin tarroja.


Ja mitäs muuta sieltä sängyn alta löytyy: Englanninkielisiä dino-vitsejä pienelle paperille kirjoitettuna. ;D Jostain kirjasta kopioitu.


HAHA, Heli muistatko tän?! ;D Siskoni Heli kopioi mun pyynnöstä kopiokoneella sivuja osoittamistani dinokirjoista ja SUOMENSI englanninkielisiä tekstejä mulle, ku en itse vielä tuolloin hallinnut kieltä. :D AWWW! Olin jo unohtanut tän! Kiitos, Heli, vaivannäöstäsi fanaattisen pikkusiskon hyväksi! ;D


Tää oli semmmonen aika iso savidino, mut sit se putos lattialle... Silmäkin irtos, ni piti laittaa laastari. Tottakai säilytin pään. Mahtuupahan pienempään tilaan! :p


Mua harmitti ihan kamalasti, ku tää mulle mittatilaustyönä tehty rintaneula kävi vahingossa pesukoneessa.

Ja siel sängyn alla on viel paaaaljon muuta dinokamaa! :) Tässä oli osa.

Ja lopuksi: dinon päätä muistuttava kivi :D Googlatkaa parasaurolophus ellette hahmota!

16 kommenttia:

Anne kirjoitti...

Hihiii, taas mä oon eka :) Aika dino kattava kokoelma. Mun nasu kokoelma on kyl selkeesti vaatimattomampi, tosin mä en oo kovin intensiivisesti harrastellut. Mut mulla on semmonen nasu sukka, joka laitetaan takan reunustalle jouluna ja sit joulupukki tai sen varamiehet tuo siihen lahjoja. Mulla se on ollut monta vuotta jo tossa sisimmän ulko-oven kahvassa riippumassa(ei ole takkaa), mut ei oo lahjoja näkynyt ei :(

Heli kirjoitti...

Ihan ekaks: Onnittelut JuRalle! Kuka lienetkin :).

Mä luulin, että noi dinokarkit olis olleet kivestä muotoiltuja :D.

Oi, saaaaanko joskus koota noita puisia dinoja? Vaikkapa kiitokseksi siitä käännöstyöstä (josta en kyllä päätä kovasti ravistamallakaan saa kummoista mielikuvaa - mä varmaan harjoittelin samalla kirjoitusten luetunymmärtämistä tai jotain...).

Oisko toi Mäkkärin vekotin jonkinlainen muotti? Voisko sillä tehdä pipareita :P?

HiperDino-pussin oon mä tuonut sulle, muistaakseni Teneriffalta. Taas yksi syy päästää mut puisten mallien kimppuun. Vai ootko sä jo koonnut ne? Toi Apatiasaurus näyttää jotenkin tutulta...

Doll De Vil kirjoitti...

apua apua ihania! 8D Muistan kun ystävälläni oli tollasia hologrammeja myös ja paaaaaaaaaaaaaaaljon dinofiguureja! ihana postaus jälleen ♥ : D

Paula kirjoitti...

Kyllä mä tiesin, että sä oot hillitön keräilijäsaurus, mutta että noin paljon!!
Sulla mahtaa olla toooosi korkea sänky, jos noi mahtuu sängynaluslaatikkoon ;)

Toi kivi muistuttaa paisti dinoa myös kivikautista kirveen tai hakun päätä, joka oli sen ajan hitecia. Saattaa kiinnostaa museoihmisiä. Mistä olet sen löytänyt?

Anonyymi kirjoitti...

Ihanan kahelia!
Toi irtopää laastarilla oli huippu. :D

-Laru

Hanna Huokuniemi kirjoitti...

Anne: Voih, mä luulen että sun kannattaa kirjottaa asiasta joulupukille. Jätä sit se kirje sulkemattomana teiän keittiön pöydälle päiväksi ennen kuin postitat sen. Eiköhän asiaan tule muutos!

Heli: No saat koota! :D Oon mäkin noi puiset luurangot koonnut joskus ja ne ovat nököttäneet pölyttymässä jossain kirjahyllyn päällä, mut sit oon laittanu ne takas pakkaukseen. :) Mä luulen, ett jos tolla keltaisella muotilla tekis pipareita, ni ne piparit palais päältä ja jäis raa'aks sisältä. Mut sulkaata niillä vois muotoilla!!!

Nukke: ^___^ Ihanaa ku jaksat kommentoida! <3

Paula: Jostain maasta se on löytyny, en muista maata. Mut emmä uso ett sil on mitään arvoa muutoin ku mulle tunnearvoa. :)

Laru: Hehee! :D Tulit komsuilee jee!

JuRa kirjoitti...

Kiits Hanna;) Vaikka mä ite sulle melkein pakotinkin ton muistamisen mutta silti :D

Ja Velociraptor oli aina mun suosikki :P

JuRa kirjoitti...

Ja kiitos sullekin Heli =)

Hanna Huokuniemi kirjoitti...

JuRa: :) Mun suosikki oli eka stegosaurus, mut sit parasaurolophus syrjäytti sen.

Nora T kirjoitti...

Kuule Hanna, tommonen määrä krääsää ja vanhentuneita karkkeja ei vaan oo tervettä! :''D Mä vaan toivon, ettet sä joudu ikinä muuttamaan... Eipä sillä, dinot rokkaa ♥

Anonyymi kirjoitti...

Tuli kans vähän friikki kuva ihmisestä joka säilyttelee vuodelta -98 keksejä yms. roskaa. Kaikella kunnioituksella toki! :D

norpatti kirjoitti...

!!!!!!!!!!!!!!

Hanna Huokuniemi kirjoitti...

Nora T: :DDDD Mut ne on ihan siististi järjestyksessä siellä vuodevaatelaatikossa.

Anonyymi: HAHAHA!! ;DD No kieltämättä ku aattelee sillai järjellä, ni onhan se friikkii. :D Mut mä puolustaudun sillä, että mun asunto on muutoin suht siisti, eikä lattiasta kattoon vuorattu pizzalaatikoilla ja muulla jätteellä.

Norpatti: I KNOW!!! :DDD Säki tykkäät dinoista! :D

norpatti kirjoitti...

Mä siis itken verta, ei pysty käsitteleen tätä kateuden määrääää!!! Jumaleissön mitä aarteita! Ja toi viiksidino oi uii <3

Mia M. kirjoitti...

Mä oon samoilla linjoilla Norpatin kanssa! Hitsi miten hienoja aarteita. Mä olen erityisen impressed tuosta sipsipussista, jonka oot onnistunut jostain kadulta poimimaan. Ei voi kuin ihailla!

Mäkin olin nuorena dinosaurusfani. Mun lempparipaikka oli Maarianhamina, kun siellä oli sellainen dinosauruspuisto heti sataman tuntumassa, mihin mentiin perheen purjeveneellä. Mutta nykyään se on muutettu joksikin tyhmäksi lasten lälläripuistoksi. :(

sokos kirjoitti...

moi ja moi moi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...