perjantai 31. joulukuuta 2010

TV-paastoYleensä työpäivän jälkeen oon niin väsynyt, että annan itelleni luvan vain rojahtaa kotona sohvalle ja kattoo telkkaria. Mut nyt oon ruvennu TV-paastoon! Oon paaston alotettuani huomannu, että oikeesti sitä jaksaa tehä vaikka sun mitä! Nähä kavereita, piirtää, ulkoilla yms. Nykyään mulla on (itse asettamani) lupa katsoa telkkaria korkeintaan maanantaisin, torstaisin ja sunnuntaisin, mut mieluummin ei silloinkaan. Ja nyt ku ei tuu katottuu enää niin usein telkkaria, nii on ollu pakko jättää jotain ohjelmia kattomatta. Eikä haittaa yhtään! :)

Jos huomaa itsessään jotain addiktoitumisen merkkejä, ni kannattaa oikeesti tehä asialle jotain. Ei oo hyvä, ett mikään "riippuvuus" rajottaa elämää. Esim. mä rakastan sitä vanhaa Nintendo-pelikonsolia, millä voi pelata Super Mariota, mut en aio hankkia semmosta itelleni kotiin, koska muuten mä vain istuisin sisällä ja pelaisin, pelaisin ja pelaisin.

Siinä teille ajateltavaa, kun teette uudenvuodenlupauksia! :)

Onnea uuden vuosiluvun muistamiseen!

PS. Mun ottama kuva. Annan ostama TV.

5 kommenttia:

Paula kirjoitti...

Oiva päätös, Hanna, eikä lopulta edes kovin kivulias - been there, done that, you know..

Monta kuukautta sitten mun telkkarini oli lainassa meidän valokuvanäyttelyssä. Alkuun oli vieroitusoireita, mutta sitten kun sain telkkarini takaisin, en edes laittanut piuhoja paikoilleen. Olin niin tottunut olemaan ilman ja korvaamaan telkkarin kirjoilla, että lopulta annoin mokoman pois.

Paljon helpompaa, kun ei tarvitse pähkäillä, että jos mä nyt katson ton ja paan ton nauhalle, niin sit mä.. jne.. Nyt mä voin jo aloittaa heti tosta sitmästä..

No joo, on mulla tietenkin tietsikka-addiktio, mutta siinä kuitenkin itse tekee jotain aktiivisesti toisin kuin telkkarin edessä löhötessä.

Ja cokis-addiktio on toinen, mistä en luovu: täytyyhän sitä ihmisellä jotain paheita olla, kun mä en ryyppää enkä tupakoi enkä luuhaa kapakoissa. Tai no yhden lasillisen punaviiniä otan homejuuston ja patongin palanpainikkeeksi alkavan vuoden kunniaksi..

Mia M. kirjoitti...

Meillä TV:n katsominen on romahtanut sen jälkeen kun saatiin digiboxi, jonne mahtuu enemmän ohjelmia kuin jaksaa katsoa. Nyt jos TV:stä tulee jotain jännää sen voi laittaa digiboxille odottamaan otollisempaa aikaa eikä missaa yhtään mitään. Tosin, kun ei TV:tä juuri katsota, niin en tiedä milloin me noi nauhoitukset tullaan katsomaan..?

Anna kirjoitti...

Meil oli joskus 90-luvun alus 14 tuuman telkkari olohuoneen nurkas, kunnes siit hävis ensin ääni ja sit se meni kokonaan rikki.. Äiti ajatteli, ettei sitä kannata korjata, eikä halunnu ostaa uuttakaan. Sitä pysty kuitenkin kattoo isän ja kavereiden luona, niin ei koettuu suurta menetystä, vaikkei meil ollukaan.. =)

1997, eli kun mä olin 8-v., saatiin eka tietokone, mis oli Windows 95 ilman nettiä (ajatella miten sitä on sillo pärjänny!). Mä pelasin sil kaikki Alkupolku-pelei ym.

2002 saatiin sit nettikin Windows XP:n mukana, mut ei se ollu sillo niin paljon käytös. Lähinnä peleihin ja keskustelupalstoihin..

2007 joulukuus aukes sit uus maailma, kun löysin netti-tv:n! Ensin Yle Areenan ja myöhemmin Mtv3 Katsomon ja Nelosen Ruutu.fi. Sielt on tullu katottuu ohjelma, jos toinenkin.. =)

Nykyään en vois elää ilman nettiä, kun jo opiskelukin ja sähköposti sitä vaatii. Se kuitenkin vaihtelee paljon siellä vietän aikaa: joskus en ollenkaan, joskus monta tuntia. Jos on arki-iltoina muuta puuhaa, niin en välttämättä käy tietokoneel, mut tietty vkl ja lomil on sit enempi.. =)

Nettimartta kirjoitti...

Varsinkin joulukuvaelmanne oli ehdottoman upea, eikä vähiten sen vuoksi, että sohvalla pötkötti mäykky (vai oliks se lampaana).

Hanna kirjoitti...

Paula: Aika hyvin! :) Mä täs just tänää mietin, ett kummasta voisin lupua: telkkarista vai tietokoneesta. Tietsikka sais lähtee mieluummin. :) Mä tykkään laittaa aivot naulakkoon TV:n ääressä.

Mia: Asiaa!!! Digiboxi on mainio keksintö! Mut arvaa, nyt on tiistai ja mun tekee ihan hirrrrrrveesti mieli kattoo telkkuuuuuu!!!!

Anna: Mä löysin netti-TV:n vasta vuonna 2009! :D Mut emmä sielt mitään kato, paitsi joskus piirrettyjä pastorin lasten kanssa. :D Ja oon kerran kattonu kotona jotain luonto-ohjelmaa sielt, mut emmä muutoin. Ja TV-paaston aikana en kyl saa kattoo netti-TV:täkään. Paha ku vihjasit! ;) Tulee kiusaus...

Nettimartta: :D Kiitos! Mäykky oli vain joku random eläin tallissa. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...