sunnuntai 25. syyskuuta 2011

Junan tuunaustaKävimme yks päivä Noomin kanssa ihailemassa vanhaa junaa Porvoon perukoilla. Siksi vain Noomin kanssa, kun Rebe oli koulussa (se on jo ekalla, awww). Vähänkö ois kivaa asua tommosessa junassa, jos se ois laitettu asumiskelpoiseksi! ^__^


Kurkisteltiin ikkunoista sisään. On vähän erinäköistä kuin nykyjunissa.Takaraivot kopisi tällä junalla matkustettaessa. :D

Vähän niinku noi nykyajan nuoretkin tuppaa tuunaamaan kaikki julkiset pinnat, Noomikin halusi koristella junan. Mutta kukkasin. ^___^ Tässä taiteilija työssään:


Söpö Noomi! ^__^


Sit lähettii kiertelemään vanhaa Porvoota. Käytiin kirppareilla, syömässä ja jätskibaarissa. :)

Armi Kuuselan joku kilpailupuku oli esillä yhel kirpparil. :p Yritin löytää netist jonkun kuvan, missä Armil ois ollu tää puku yllään, mut en löytäny. Mut uskotaan uskotaan.


Tää oli aika hauska taulu. :D


Se oli tehty markoista ja penneistä.

6 kommenttia:

Paula kirjoitti...

Lättähattu tuli tutuksi, kun oppikoulua käydessäni se oli pääasiallinen kulkuväline Tampereelta Lempäälään. Isä oli VR:llä töissä, ja koko perhe sai ilmaiset matkat.

Anonyymi kirjoitti...

Kokeiltiin sama reissu kavereiden kaa kesällä, oli juna täynnä ja kuuma, oppi arvostamaan ilmastointia taas kerran, ajateltiin et ens kerralla vesireittiä.

Anonyymi kirjoitti...

kaikki on söpöjä lapsena.. se rumuus kasvaa sisälle teiniiässä.....

Anonyymi kirjoitti...

Kuurilassa(iittalasta n. 1-2km) oli jooooskus kauan sitten junaonnettomuus ja nyt on sinne juna radan viereen tuotu veturi muistoksi.. en ole veilä käynyt mutta menen kun ennätän..
k.i

Hanna kirjoitti...

Paula: Ai toi on Lättähattu? Miks sillä on semmonen nimi? Onks se nimenomaan toi juna, vai onks se joku yleisnimitys? Oliks noi niin matalia, ett meni hattu lyttyyn matkustaessa? :D Saatko vieläki matkustaa ilmatteeks?

Anonyymi: :) Mustki ois kiva matkustaa joskus tommosella. Mut ilmastoinnin kera!

Anonyymi: Nii, sun puheissa on perää.

Anonyymi: Aijaa. :/ Aika iso muistomerkki onnettomuuspaikalle... Kuinkahan paha onnettomuus oli kyseessä?

Anonyymi kirjoitti...

Lättähattu-nimi tulee siitä, että nuo ovat niin matalia verrattuna muihin juniin, mitä oli 50-luvulla.

Lättähatuiksi kutsutaan kaikkia tämän tyyppisiä sinisiä 50-luvun dieselpaikallisjunia (tyypit Dm7 ja Dm6), ei vain tätä Porvoon junaa.

Ensimmäiset tämän tyypin junat valmistuivat 1954 ja viimeiset poistuivat VR:n käytöstä 1988. Yhteensä näitä (siis yksittäisiä vaunuja) on valmistettu reilut 400 kpl, joista jäljellä on vajaa 30.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...