lauantai 23. lokakuuta 2010

Sirkus Finlandia

Olin perjantai-iltana isäni ja hänen kahden ystävän kanssa sirkuksessa! Oon ollut vaan yhen kerran aiemmin, joskus yläasteikäisenä. Tosi mielelläni olin sinne lähdössä, mut kyl mä ehkä vähän aattelin, että sirkus on vain lapsille suunnattua hömppäviihdettä. Mut siel oli ihan mielettömän siistii!!! Olin ihan yllättynyt!

Vuoden -59 Seurassa oli juttu jumppatyttö Maaretista, jonka vanhemmat ovat sirkustaiteilijoita. "Parisen vuotta sitten Seura kertoi sirkusvaunujen pikku Maaretista, veikeästä tytöntylleröstä, joka tuskin 3-vuotiaana jo ansaitsi Lapin jätkiltä ensimmäisen satalappusensa esittämällä omin päin ja äidin kauhuksi käsilläseisontaa tivolin aitaa vasten Rovaniemellä."

"Tytön totesivat lääkärit äskettäin - tyllerön viidentenä syntymäpäivänä - vastaavan voimiltaan peräti 12-vuotiasta isoa poikaa. Mikään amatsooninalku hän ei silti ole, vaan todellinen pikku päivänsäde veikeine silmineen, kultakutreineen ja aina helisevine nauruineen."

Ja koska Maaret kuuluu sirkusperheeseen, hän pääsee koko loppuikänsä kattomaan sirkusesityksiä ilmatteeksi... ja nyt parit hännystelijät siinä sivussa. ;) Jipiiii!


Maaret-tyllerö nykyään :)Oli kyl tosi coolii päästä vippinä katsomaan Sirkus Finlandiaa! :) Päästiin viel aitiopaikalle.


"Heheehee!" :D

Mukana myös Maaren Jouni. :)


Muutoin teltassa oli suht lämmin, mut mun varpaat oli iha kohmeessa.


Tirehtööri Carl Jernström Jr. aka Kalle Jr.

Toi Kalle Jr. on Sirkus Finlandian omistajan poika ja Maaret on tuntenu hänet ihan vauvasta lähtien. Kalle jr. on kuulemma vauvana kastettukin sirkuksessa. :) Ja hän on kuulemma tosi etevä jonglööri.

Niin kuin edellä mainitsin, ei tää sirkus ollut pelkästään lapsille suunnattu, vaan oli kaikille jotakin!


Oli söpöjä eläimiä.


Lapset saivat osallistua.


Ja oli tyttöjä lyhyissä hameissa...


Ja miehiä vähissä vaatteissa...


Niin siis tällähän OLI paita aluksi päällä, mutta heitti sen kohta pois. On selkeesti pyritty ajatteleen myös äitien viihtyvyyttä...


Ja oli rokkarii. Must jotenki tosi väärä ympäristö nähä moinen. ;D


Tosi taitava se kyl oli.

Maailman pienin yksipyöräinen. :)


Areenan vastakkaisella puolella istu söpö korvasuojaimin vuorattu laps.Väliajalla Matti kävi ostaa pari tommosta.. mikä toi nyt on? Tommonen sirkusesite. Opas mikä-lie. Missä kerrottiin Sirkus Finlandian historiasta jne. Maare bongasi sieltä kuvan vanhemmistaan. :)

Mielenkiintoinen esite, mut kyl graafikon silmiäni kirveli... Ei siitä sen enempää.

Maaren äiti ja isä.


Siel esitteessä oli kans kuva tälläsest. :/ Sääliks käy, mut toisaalta vähänkö ois ollu hurjaa nähdä hänet tuolla...! Siis jos omasta tahdostaan olis ollut esiintymässä, you know.

Saimi Nousiaisen isä! Mahdollisesti tytärtään tunnettumpi, mutta mulle "Saimi Nousiaisen isä" sanoo enemmän.


Tää oli niiiiiiiiiiiiiin mahtava!!!!!! Viisi pelleä kävelemässä ja tanssahtelemassa samaan tahtiin kädet ja jalat sidottuina pitkiin keppeihin. Mutta kun tarkemmin katsoi, niin tos oli vain yksi ihminen ja loput oli nukkeja. BRAVO!


Ja mulle kun tulee niskat kipeäksi jo pelkän olkalaukun kantamisesta...


Sirkukseen kuuluu olennaisesti myös eläimet. Aiempien ponien lisäksi areenalla nähtiin koiria ja laamoja. Yleisö huokasi ihastuksesta, kun noi koirat tuli esiripun takaa. ;p Mä olin enempi laamaihmisiä.


Ainii! Just nyt vasta tajusin, että ne laamatha ois voinu sylkästä mua naamaan, ku olin siin iha eturivissä! Kääks! :S


Luonto kutsui yhtä koiraa. Ja koira vastasi.Tää Dustin Nicolodi (italialainen) oli ääretttttömän hyvä!!! Sai kaikki nauramaan! Mua niin korpee, ku videoklippien ottaminen oli kiellettyä, koska oisin halunnu videokuvata tän koko esityksen! Sen vaan sanon, että jäitte paljosta paitsi, jos ette ite oo käyny tuol sirkukses! Tää mm. jongleeras omenilla ja siinä samalla - heittelyä hetkeksikään keskeyttämättä - haukkas aina välillä omenista palasia! Kelatkaa! Jos mä kokeilisin samaa (olettaen ett osaan jongleerata), ne omput lentäis naamani iskusta välittömästi lattialle. Mut hedelmäliha vain roiskui ku tää haukkaili niitä! Käsittämätöntä! Ja sit tää kans nieli pitkulaisen ilmapallon vähän niinku miekan ja se tuli sen peffasta ulos. ;D Ei näyttänyt niin härskiltä, miltä kuulostaa...!

Trapetsitaiteilijat oli jees, mut kirkkaat spottivalot välkky suoraan mun silmään ni tuli vähä hutera olo. :(


Siel katon rajassa roikku yks äijä. Ei sentään koko kakstuntista.


Seurueemme arveli, että mahtaako tirehtööri jr. esittää jongleerausta illan aikana...


...ja esittihän se! Ihan ältsin taitava! Ei ne sen skilssit pääse täs kuvas yhtään oikeuksiinsa! Se jongleeras juosten ja lentäen ja vaiks mitä! Hatunnosto!Esitys loppui yhdeksän aikoihin. Isä ja toverit lähtivät taksilla ja mä hyppäsin junaan.

Mä nautin aivan suunnattomasti käynnistä Sirkus Finlandiassa! Suosittelen ihan kaikille!!! Esitykset Kaisaniemessä jatkuvat aina 31.10. asti. :) www.sirkusfinlandia.fi
Kiitos Maaret ja Jouni kun sain tulla mukaan!

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oot ihan isäs näkönen! :)

Paula kirjoitti...

Hienoja kuvia taas Hanna! Ja sun teksteissäsi on aina niin hauskoja sanakäänteitä ;)

En tiennytkään, että Maaret on ollut jo pikkulikkana noin taitava. Jonen olen tavannut kerran Kauppatorin jenkkiautotapahtumassa, lupsakka tyyppi.

Mä muuten muistan tuon Seuran kannen: mun isoäitini oli tapetoinut yhden huoneen kauttaaltaan lehtien kansikuvilla. Niitä mä aina mummolassa käydessäni iltaisin katselin, kun ei silloin telkkareita ollut.

Teja kirjoitti...

Mä en ikinä vois mennä sirkukseen, kun pelkään klovenja :S mulla tuli kylmät väreet tosta ekastakin kuvasta : D

Hanna kirjoitti...

Anonyymi: Aijaa, mä en ite nää yhdennäköisyyttä. :) No ainaki mul on enemmän tukkaa! :D

Paula: Kiitti! ^__^ Mä tapasin heidät ekaa kertaa. Vähänkö mageen näköinen huone oli varmaan! Sul on hyvä muisti, ku toi lehti ei oo ihan niitä tuoreimpia. :D

Teja: :DD Voi ei, mistä sä oot klovnikammon itelles kehittäny? Se on vissiin aika yleistä. :/ Ootko kattonu jonkun kauhuleffan liian pienenä, mis on ollu pelle? Maalaa joskus itelles punainen nenä ja muutkin maskit ja sit totuttelet katsomalla itsees peilistä. ;)

Teja kirjoitti...

juu, kauhuleffoistahan ne on tullu varmast. ja pelkään muutenki kaikkii tyyppejä jotka on pukeutunu vaikka baananiks tms. pitäs kai totutella joo.. : D

Hanna kirjoitti...

Teja: BANAANIKSI? ;DDD Haha, nääksä useinkin banaaniks pukeutuneita ihmisiä? :D Kyl mäki varmaa semmosta pitäisin aika kammottavana. :D

JuRa kirjoitti...

Mä tykkään sirkuksista aivan mielettömästi, varsinkin klovneista punaisine nenineen ja meikattuine kasvoineen=)

Semmoset "pahat" klovnit joita joissain kauhuleffois on kiehtoo :D

Ja jotenki on ilahduttavaa että Suomessa on edelleen aktiivisia sirkuksia, jotka jaksavat vuosi vuoden jälkeen kiertää maata ja tehdä juttujaan=)

Hanna kirjoitti...

JuRa: :) Jee, sirkus on jees! Mä ite en oo oikein muodostanu mielipidettä pelleistä ja klovneista. Ne vaan on. :o)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...