sunnuntai 17. heinäkuuta 2011

Raumalla (osa 1: Tutustumista)

"Seuraavat postaukseni tulevat käsittelemään tavalla tai toisella tuota pohjoisen reissuani," sanoin viime postaukseni alussa. Se oli aikomukseni siihen asti, kun muistitikkuni imaisi 3 gigaa kuvia syövereihinsä. :'( En ole vielä saanut niitä sieltä pelastetuksi, joten postailen odotellessani kaikkee muuta.

Olin viime viikonloppuna elämäni ekaa kertaa Raumalla. :) Ystäväni Agnetha meni siellä naimisiin. ^___^ Kerron nyt tuosta reissusta, mutta koska matkasta irtoaa juttua vähän enemmänkin, jaoin matkakertomuksen kolmeen eri postaukseen.

Menin Raumalle kimppakyydillä, johon kuului ystäväni Hanna (lukiosta) sekä kaksi Agnethan ystävää, joita en vielä tuntenut, Anne ja O-P. Oli muuten kiva komppania!!!

Majoituimme Kodisjoelle palloiluhalliin. Kuulemma paikalliset kyläläiset olivat lainanneet meille patjoja, awww!Saavuimme sinne Raumalle siis perjantaina ja häät olivat vasta seuraavana päivänä. Majoituttuamme tuonne palloiluhalliin jatkoimme matkaa Rauman keskustaan (tai siis käsittääkseni kyseessä oli keskusta). Piti löytää joku ruokapaikka, ja O-P kävi juhlapaikalla säätämässä jotain valoja.Tykättiin Hannan kanssa tän leffateatterin nimestä. :D (kuva: hanna)

Myönnettäköön, että mun ensimmäiset minuutit (eh, tunnit?) Rauman keskustassa oli pelkkää vinetystä: ne kadut... ne on TAHMAISIA!!!!!! HYI OLKOON! Siellä katujen varsilla kasvoi korkeita puita, joista putosi jotain nestettä (kirvan pissaa?), mikä teki kaduista LIISTERIÄ. Pari kertaa mun kengät meinas jäädä matkan varrelle... Raumatrauma!

Eikä meno parantunu, ku löydettiin ravintola, Mr. Jones. Se oli ruokaravintola, mutku kello oli yli yhdeksän ja siel myytiin kans viinaksia, näytin ek... eiku TOKAA kertaa elämässäni paperit ovimiehelle. :D Se kyl oli hauskaa, mut se ruoka...! Ensinnäki venattiin sapuskojamme liki 45 minuuttia + meiän pöytä oli edellisten jäljiltä likainen. Ja sit ku saatiin ruokamme:


Hannan riisit tarttuivat välittömästi kiinni hampaisiin, kun niitä puraisi.


Lisäksi se riisi vaikutti olleen jonkun toisen asiakkaan lautasella ennen kuin päätyi Hannalle... Seuraavasta kuvasta näkyy paremmin.


Siinä oli tommosii kokkaireita!!! Ja siin oli jotain tunnistamatonta ruskeaa mähmää!Annen Lapskoussi. Ruokalistan mukaan raumalainen perinneruoka.Mä otin ton Halloum-salaatin. "Halloumjuustoa pariloituna, paholaisenhilloa, raikasta salaattia ja kauden kasviksia."Annos näytti hienolta, mul kyl mulle tuli vähän harhaanjohdettu olo noista "kauden kasviksista", ku ne oli ihan vain tavalliset kurkku, tomaatti ja punasipuli. Ja mihin mun hillo unohtui??! :(

En kyl menis uudestaan tonne syömään! :(Sit ku O-P:kin oli liittynyt taas seuraamme, lähdimme vähän tutustumaan Rauman ei-tahmaisiin katuihin. Näyteikkunoit on kiva katella.Mun teki niiiiiiiiiiiin mieli pölliä tämmönen juliste!
Nääks Optikko :D
Värikynät on kivoi!
Tää kapea ovi oli aika jännittävä. Kyltissä luki Piiloparatiisi, ja siin oli kolme avaimenreikää.
Niistä piti kurkata sisään...
Sisällä jökötti aika karun näköinen nainen, ilmeisesti Eeva, heinäkasassa. :S
Luultiin sitä kulkemaamme katua kävelykaduksi, mut se osoittautuikin autotieksi. Raumalaiset ajaa noita katuja ympäri ja ympäri ja popittavat samalla musaa nupit kaakossa ja ikkunat auki. Tällaisen havainnon teimme. ;p
Ja sit joka neljännessä raumalaisessa näyteikkunassa oli polkupyörä.
Hihii, lämpesin tälle.

Sitten joskus keskiyöllä lähdimme ajelemaan takaisin majapaikkaamme Kodisjoelle. Kuuntelimme autostereoista lastenlauluja, mistä O-P:kin tykkäsi, vaikkei sitä myöntänytkään.Meiän piti vielä saada ostettua itsellemme aamupalaa, niin mentiin sitten shoppailemaan palloiluhallin viereiseen lähikauppaan. Noooo, mitä välii vaikka kello olikin jotain 00:30, kaupan omistaja kun sattui olemaan Agnethan tulevan aviomiehen, Jussin, äiti. ;) Päästiin shoppailee keskenämme, keskellä yötä! How cool is that!? :DD


Meitsi hamstraamassa suklaalevyjä. No EMMÄ niitä oikeesti ottanu! (kuva: hanna)


Jussin äidillä oli siinä vieressä myös latobaari, jonka pihalla oli varmaan kymmenen paikallista yksillä jos toisillakin. Oli tosi jännää kävellä heidän ohitseen sinne baariin maksamaan ruokaostoksia, ku kaikki he tuijottivat meitä. Sinne kylään ei taida kovin usein eksyä vierailijoita... Tuli vähän kuninkaallinen olo. ;DJaana, jos satuit lukemaan tän postauksen, kiitos vielä miljoonasti vieraanvaraisuudestasi! Kodisjoelta jäi paljon ihania muistoja ja suuri osa niistä sun ansioistasi! :)

6 kommenttia:

Lenore kirjoitti...

hahahha ette tod oo ainoita jolla on huonoja kokemuksia Mr. Jonesista :D siis JOKA kerta ku oon siel ollu niin AINA on saanut peyttyä johonkin. Oon siis tullut siihen tulokseen etten aijo astua enää koskaan jalallani sinne. Niin huonoja kokemuksia ja törkeetä palvelua. :/

Tumpen pikkusisko kirjoitti...

Ei sinne Jonesiin ny kukaan hullu viikonloppusin menekään mitään gourmettia syömään! Jos menee rauhalliseen aikaan niin parempaa sapuskaa Raumalta ei saa. Ja itse ainakin saan hyvää palvelua aina. Kerran tuli alennusta reilusti kun jouduttiin odottaa ehkä hurjat kymmenen minuuttia palvelua vaikkei mitään ees valitettu. Toisaalta Raumalla onkin sellainen meno et niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan.......

Bette kirjoitti...

mäkin oon kuullut vaa huonoa koko paikasta :D ja itsekin olen käynnyt syömässä siellä ja jouduttiin odottamaan todella pitkään ruokia. lisäks ku kaikille annettiin juotavat sit etukäteen, nii pappa oli ostanu maidon ja sehä oli kuumana hellepäivänä varmaan sen lämpenimisen myötäkin menny pahaks..

Anonyymi kirjoitti...

Hienoa olisi ollut majoittaa teidät kotiinikin, mutta elämä järjestää mulle aina tällaisia "pieniä" haasteita eli miten nainen saa hoidetuksi kaupan ja häät samaan aikaan kun koti tuhoutuu.... Pelolla odotan seuraavaa osaa kuvineen, sen verran suoraa tekstiä tuli Jonesista... No, päivällä mitä parhain ruokapaikka, ruuhka-aikana ei..

suwi. kirjoitti...

Kaupunginympäriajelu on joissakin paikoissa nimeltään kyläralli tai kyläpilis. Siinä kilpaillaan sekä siitä kenellä on hienoimmat autot (kaikkine koristeineen, pölykapseleineen ja helmoineen) että siitä kenellä on näteimmät tytöt kyydissä.

Hanna kirjoitti...

Lenore: :DDDDDDD Joo mäkää en aio mennä sinne enää! ;) Oli siel yks ihan soma tarjoilija, mut joo ei.

Tumpen pikkusisko: Nii emmä yhen käynnin pohjalta voi mennä yleistämään, ett se on surkee mesta. Mut kaikki vaan tuntu menevän siellä just päinvastoin kuin odotettiin.

Bette: ;DD AINII JOO NE JUOMAT!!!! Anneki tilas maidon, ni se oli ihan lämmintä ku saatiin ruoat! :D Ja sit ku sitä juomaa tuli siemailtua siinä odotellessa ja VARSINKI ku annettiin semmosii suolasia tacoja tms. ni sit ne juomat loppu ennen ku saatiin ruokaa. :DDDD

Anonyymi: Toi halli oli tosi hyvä majapaikka! Se oli elämys! ;) Ja se paloauto seinän takana kohotti kans fiilistä. :D Toivottavasti saatte kotinne pian taas kuntoon. :(

Suwi: :D Aijaa! Sääli vaan niitä, jotka jäävät noiden rallikisojen alle. :S No, ei nää kyl kovin lujaa kaahannu. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...