lauantai 5. helmikuuta 2011

On siinä aihetta ylpeilyyn


Mun kaveri, Susanna, tutustutti mut aikoinaan tähän sämpylään. Tykästyin sen vähän taikinaiseen makuun, mut sit joskus ku söin tömmöst sämpylää, sen pohja maistui vähän jolleki myrkylle. Sit tuli piiitkä tauko, mut nyt ostin taas.

Mut voe hyvvee päevää taas! ;D En oo ennen pistäny merkille pussissa lukevaa tekstiä:


"Kuitua kuin tummassa."


SEITSEMÄN prosenttia kuitua! ;D Mä en kyl tolla luvulla rupeis viel brassailee. :D

Tää kuluttajan linssinviilaaminen on samaa kategoriaa ku taannoinen jogurttihuijaus.

11 kommenttia:

Nukke De ViL kirjoitti...

voi luoja mitä huijausta taas.... : D mutta nuo on kyllä tosi hyviä kuidusta huolimatta :----DD

Anonyymi kirjoitti...

Niiin, no, mutta kukapa pelkän tuollaisen tekstin takia sokeena ostaisi? Kuitumerkintä kuitenkin siellä ON, ja varmaankin "tummalla" leivällä haetaan yleensäkin tummempaa, eikä vain sitä 100% ruisleipää.

Mitäpä väliä tuolla "brassailulla" on oikeastaan. Onhan ihmisillä silmät ja järki päässä (tai ainakin pitäisi olla) ja se päätösvalta kuitenkin. :)

Suvi kirjoitti...

Mutta vaaleeksi leiväksi 7 on paljon! Ruispalassa on muistaakseni jotain 9 ja ihan maksimissaan voi kai olla 12 tai jotain. Eli omassa sarjassaan hyvin terveellistä, täytyypä kokeilla!

Anonyymi kirjoitti...

Suvi jätti hyvän kommentin !
Sä taidat etsimällä etsii moitittavaa eri asioista ? Olen seurannut blogiasi : kuvaat kakkakasoja , pengot roskiksia , mollaat milloin mitäkin ?
Nastaa ?

Big Brother

Hanna kirjoitti...

Nukke: Eikö maistukin hivenen taikinaiselle? :D Sämpylätaikina on hyvää!

Anonyymi: Nii, eipä se taida olla niin mustavalkoista, että on vaalee leipä ja sit 100% ruis. :) Mut kyl mä sanon, ett usein ihmiset uskoo mainoksii aika sokeesti ajattelemättä yhtään mitään ite.

Suvi: Mjoo, täytyy ehkä myöntää, että mul ei ollu tarpeeks yleissivistystä tähän postaukseen. :)

Anonyymi: Sopiiko, että kutsun sua tästä eteenpäin vaikka nimellä Vinku? Ku pysyttelet aina anonyyminä, ja ku kuitenki kirjottelet suht usein. Must on aika erikoista, että seuraat mun blogii näinkin ahkerasti, vaikket tästä yhtään pidä. Tiesithän, että tän blogin lukeminen on vapaaehtoista? :p

Anonyymi kirjoitti...

Omituinen reaktio?

Aika harvoin itseasiassa muistan blogiasi lukea (lemppareitani luen liki päivittäin) ja miksen saisi kun täällä ihan mielenkiintosia juttujakin on? Mitäs ihmettä, olenko kommentoinut, etten pidä blogistasi?

Sovitaanko, että laitan nimerkiksi tästedes perään "Terv. Vinku" kun en jaksa tämän takia rekisteröityä? Niin sitten ainakin tunnistat tämän "ahkeran" lukijasi!

Terv. Vinku

Anonyymi kirjoitti...

Hahhaa, minähän ihan aloin lukemaan postaustesi kommentteja ja oli peräti jokaisessa anonyymin kommentti. Ei siis suinkaan minun! Musta nyt vähän tuntuu, että joko meitä on useampi "ahkera lukija", joka ei "tykkää tästä blogista", tai sitten sulla on paljon närkästyneitä lukijoita joihin minut sekoitat, kun tuli sen verran puun takaa tuo väitteesi! ;p

T. Vinku

Anonyymi kirjoitti...

Eipäs ollutkaan jokaisessa sentään, mutta tunnustan, että olen niinkun ahkera blogisi lukija, että muistan poiketa vierailulle ehkä 1-3krt kuukaudessa, varma en yhtään ole. Sanotaan kuitenkin, että ehkä siinäkään ei ole ahkeruudessa sitä brassailua. ;p

Mutta kuitenkin, kummallinen reaktio ajatuksiini!

Terv. Lukihäiriöinen Vinku

Anonyymi kirjoitti...

Voi ei, anteeksi, luulin, että tarkoitit minua, kirjoitikin ilmeisesti tuolle toiselle anonyymille.

Terv. Vinkuksi itseään luullut

Anonyymi kirjoitti...

Runsaskuituiseksi saa kutsua leipää, jossa on kuitua vähintään 6 grammaa sataa grammaa kohti.

Tässä postauksessa ei hirveästi ole pointtia kun tuossa leivässä toden totta on kuitua samassa mittakaavassa kuin tummissakin leivissä. Itse asiassa osassa tummissa leivissä kuitua voi olla tuota 7% vähemmän. Tumma leipä ei ole aina sama asia kuin ruisleipä, joissa niissäkin on kuidun määrässä suuria eroja.

Missä näkyy siis kuluttajan huijaus? Kuluttajan huijausta ei suinkaan ole leimata pussin etuosaan selkeää, riittävän suurta kuituprosentti-merkintää, jonka ohessa sanotaan leivän sisältävän kuitua kuin tummassa.

Joten, yritetäänkö tässä nyt vääntää kärpäsestä härkänen? Toivottavasti et hyökkää minuakin vastaan kun esitän "negatiivisen" näkökulman asiaasi kohtaan. :)

Mun mielestä blogin pitäjänkin pitäisi hyväksyä erilaiset kannat, eikä käyttäytyä kuin 10-vuotias.

Ja mitä tuohon "jogurttihuijaukseen" tulee, niin ei oikeastaan tuon paremmin voi luokitella jogurttien rasvapitoisuuksia. Ei 0,4% rasvaa sisältävä (= käytännössä rasvaton) oikein enää ole vain "vähärasvainenkaan". Keho tuskin 0,4%:n rasvamäärää edes tunnistaa varsinaiseksi rasvaksi, kuten 100% kasviöljyn, tai eläinrasvan joten rasvaton on siinä mielessä varsin kohtuullinen termi kuvaamaan tuotteen rasvapitoisuutta. Elimistölle tuo siis on ihan vaan rasvaton.

Nimim. En aio myöskään rekisteröityä kommenttiani varten

Hanna kirjoitti...

Anonyymit: Kiitos kommenteista. Kyllä täällä saa mieltä ilmaista, joten tervetuloa jatkossakin kommentoimaan. :)

Ja kuiten aiemmin täällä kommenttiboksissa jo sanoin, niin myönnän, ettei mulla ollut tarpeeksi yleissivistystä tämän postauksen tekemiseen. Peace!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...