perjantai 2. lokakuuta 2009

Oodi syksylle

Syksyllä monet tuppaa masentumaan, mut mä tarjoan sille erittäin hyvän vaihtoehdon: Nauti syksystä!

Mulle tulee mieleen syksystä kaulaliinat, villasukat, lapaset, omenat, omenan tuoksu, luumut, luumun tuoksu ja törkeen magee väriloisto luonnossa. Okei, tulee pimeetä ihan liian aikaisin, mut siks suosittelen tekemään kävelylenkkejä valosan aikaan. Lämmin nuttu ylle ja tutkailemaan luontoa! Sielt löytyy vaikka mitä kiehtovaa ja paikkapaikoin tuoksuukin aivan ihanalta!

Tsekatkaa alla olevat kuvat ja harkitkaa vielä, oisko sittenkin kiva pistää syysmasennukselle hanttiin. :)


Olin tänään kävelyllä ja yritin löytää tammenterhoja. Tammenterhot on sulosia! Ei löytyny.


Mun "salapaikka" missä käyn toisinaan nautiskelemas puron solinasta.


En tiedä mikä tän kasvin nimi on, mut on aivan ihanaa poksutella sen siemenkotia! Suositteleman kokeilemaan! Ja tää tuoksuukin ihanalt! Tulee ihan lapsuus ja Riihimäen Mamma mieleen...


Nää reppanat kyl varmaan heittää henkensä tänä yönä ku keli on melkein nollassa. :/ Kattokaa tota söpöö yksinäistä lehdellä olevaa kirvaa! Ressukka!
Tän alla vois pitää sadetta. :)
Hanhet menossa etelään.


Polun varrelta löytyi yksi vadelma.

Mikä susta on parasta syksyssä? :)

6 kommenttia:

Heli kirjoitti...

Toi sun poxukukkasi on jättipalsami. Ihana, mutta tosi riesa, kun se leviää niin rutosti.

Kauniita kuvia! Todella haluaisin pitää sadetta sen sienen alla :).

Heli kirjoitti...

Ainiin, parasta syksyssä? Sellainen pellolla näkyvä väriyhdistelmä oljenkeltaista, hentoa vihreää, mullanruskeaa ja tummaa metsänvihreää. Myös tuoksut ja sateen ropina katolla.

Neetta kirjoitti...

vähä ihana postaus!!!!!!! mä aina masennun ku tulee syksy, mut täst postauksest tuli kyl tosi hyvälle mielelle :) ehk voisin iteki lähtee ulos vähä valokuvailee syksyistä luontoo (tai vaikka sitä nukkuvaa kaupunkia aamulla varhain)..jos mentäis yhes??? (vaik jo olitki)

Aevo kirjoitti...

Kuuslahessakin oli ennen palsami siinä leikkimökin ja kasvihuoneen välissä ja tuli eräämmän kerran niitä poksuteltua. Mutta ei se kyllä hyvälle tuoksu! Parasta syksyssä on, kun saa alkaa käyttämään lapasia. :)

Issu kirjoitti...

Upeit kuvii taas. Toi jättipalsami on kyllä aika ovela. Enpä muista semmoiseen aikaisemmin törmänneeni.

Syksy on kyllä vuoden ajoista ehdottomin!

Tepe kirjoitti...

Toi sun poksuttelema kasvi on jättipalsami ja erittäin paha rikkakasvi, joka on valitettavasti ruvennut leviämään joka paikkaan... :( Sen leviäminen on niin nopeeta ja runsasta, että se tukahduttaa kaikki muut kasvit tieltään. Ja myös siinä vaiheessa kun se on levinnyt isolle alueelle niin tajuaa kuinka pahalta se haisee kostealla ilmalla. Sellanen imelän ällö... Mäkin joskus kakruna poksauttelin noita kavereiden kanssa :D

Niin ja sit syysmasis.. mäkin nautin alkusyksystä kun on nättiä ja värikästä, mut sit ku tulee marraskuu ja on vaan mustaa mustan perään niin sit se kyl edistä masista.. Mut nautitaan vielä kun on nättiä! <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...