lauantai 21. tammikuuta 2017

Hanna leipoo siilipullia

Mun äitillä oli eilen synttärit. Halusin yllättää hänet leipomalla pullaa. En oo varsinainen jauhopeukalo, mutta olipa lopputuloksena pulla, tai vaikka menisi pipariksi, ajatushan on tärkein.

Menin illalla töiden jälkeen äidin luokse leipomaan. Siskonikin oli tulossa kylään, ja häntä ajatellen päätin tehdä pullat gluteenittomana. Otin Kinuskikissan blogista idean tehdä siilipullia.

Oon saanut lähiaikoina vähän itseluottamusta ruoanlaiton suhteen, ja tähän leipomisurakkaankin ryhdyin selkä suorana. (En hei oo enää se sama, joka leipoo täytekakkuja palasokerilla!)



Gluteenittomat siilipullat Hannan tapaan

Sulata voi ja sekoita se lämpimään maitoon, murenna hiiva joukkoon ja sekoita. 

Totea unohtaneesi lämmittää maito. Kaavi klimppimössöksi jähmettynyt rasva kylmän maito-hiiva -seoksen pinnalta ja sulata se kattilassa uudelleen. Kaada takaisin maidon joukkoon. Varo tappamasta hiivaa, ellei ole jo kuollut.

Lisää joukkoon sokeri, suola, kardemumma, kananmunat ja 11 dl jauhoista.

Totea ostamastasi gluteenittomasta jauhoseoksesta tulevan vain 7 dl. Jatka vehnäjauholla. (Se siitä gluteenittomuudesta.)

Vaivaa taikina hyvin.

Kun taikina on vaivattu, totea unohtaneesi kananmunat. Lisää ne nyt.

Anna kohota liinan alla vähintään puoli tuntia.

Mene katsomaan televisiota. Nuole taikinaiset kätesi ranteita myöten ja murustele kuivaa taikinaa sohvalle.

Puolen tunnin päästä totea, ettei taikina ole kohonnut. Panikoi. Kysy facebookissa tai vauva.fi -keskustelupalsalla reseptejä, missä pääraaka-aineena kohoamaton pullataikina.

Totea taikinan olevan ihan ok. (Gluteeniton pullataikina ei kohoa kuten normaali pullataikina.

Kun taikina on kohonnut, sekoita 4 tl leivinjauhetta ja 1 dl jauhoja keskenään ja sekoita ne taikinaan.

Eli kaada leivinjauhe taikinan päälle, kaavi se hädissäsi siitä pois teelusikalla ja vasta sitten sekoita se jauhojen kanssa.

Pyörittele n. 20 pullaa pelleille ja anna kohota vielä 20 min. 

Muotoile pullista siilin muotoisia ja leikkaa piikit saksilla. Totea, ettei talossa ole rusinan rusinaa (ei edes mysliä, jonka seasta nirpiä muutama) siilien silmiä varten.

Panikoi.

Ota jääkaapista löytämästäsi kuivaluumupussista yksi luumu. Leikkaa siitä pieniä paloja ja asettele ne kiinni siileihin.

Voitele kananmunalla. Paista uunissa 200 asteessa 10-12 min.


:D Siileröinen!


Hyvää synttärii, äiti!


(Alkuperäinen pullaohje täällä. Tein tupla-annoksen.)

1 kommentti:

Laura kirjoitti...

Mä luin ensin että sillipullia. :'D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...