tiistai 19. helmikuuta 2013

Rooma vol. 1 - Ciao!


MOI MÄ KÄVIN ROOMASSA!!!! Tässä about 700 kuvaa reissulta! :D

Lähtöaamuna klo 5 näytti tältä. Ciao lumi, ciao pakkanen ja pimeys! Pysykää poissa silmistäni seuraava viikko!


Joskus varmaan 10 vuotta sitten, ku mulla oli vielä paniikkihäiriö, sovittiin äitin kanssa ett sit ku oon parantunut (=uskallan taas matkustaa kulkuvälineissä), lähdetään sen kunniaks käymään KIINASSA (=jossain mahdollisimman kaukana). Nyt sit vihdoin päätettiin lähteä, vaik oon kyl ollu terve jo about 4 vuotta. :) Ja samalla lähdettiin äitin synttäreitä karkuun.

Ei kyl lähetty Kiinaan, mut pääasia ett jonnekin lämpimään! Tai ees lämpimämpään ku Suomi tällä hetkellä. Rooman lämpötilaks tammikuun lopulla oli ennustettu vain noin +10'C, mut voittaa Suomen -5'C:n ja kolmen jälkeen hyökkäävän pimeyden.

Varasin meiän matkan Ebookersin kautta, ja meiän lennot Norwegianilla, viikon hotellimajotus (sis. aamiaisen) makso vain jotain vähän päälle 400e per nenä. Aika bueno! Enkä ottanu meille ees mitään kämäsintä hotellia (vaan toisiks kämäsimmän, hihi).


Mua jänskätti tää matka vähä erilailla ku elokuinen berliininmatkamme Sinskun, Johannan ja Susse-vauvan kanssa, koska tällä reissulla mä jouduin olee yksin vastuussa kaikesta kommunikoinnista. Äiti kun osaa puhua vain suomee ja savoo... Berliinissähän mä vain viipotin muiden vanavedessä kameroineni, enkä ollu vastuussa mistään. Kyllä mä tiesin selviäväni vallan hyvin, mut jänskätti silti. Ja jännitti sekin, ett jännittäiskö mua se lento nyt ku ei ollu Sinskua, jonka lentopelkoon oisin voinu keskittää huomioni. :D Mut hyvin män kaikki!

 Auringonnousu pilvien alapuolella.


Jos lentoa varatessa laittaa istumapaikkatoiveeseen, ett ihan sama saako ikkuna- vai käytäväpaikan, ni sit saa kyl varppina käytäväpaikan, eikä sielt nää just mitään maisemia. :( Eli kuusipaikkaisella rivillä äiti ja mä istuttiin molemmat käytäväpaikoilla. Mut mun vieressä istu semmonen mukava suomalainen eläkeläispariskunta, jotka anto munki välillä kuikuilla ikkunasta ulos. Ja kertoivat asuvansa aina puolet vuodesta Italiassa, ni he antoivat mulle sit kaikkii matkailuvinkkejä tulevaa viikkoamme varten. :)


Mä olin niiiiin pettynyt tohon Norwegianin taivaalliseen kahvilaan. :( Lennolla mä TAHDON eteeni erillisillä luontoatuhoavilla muovipakkauksilla täyteenahdetun ylipienen tarjottimen! Mut ei sielt saanu! :( Pysty vaa ostaa jotain snäksei, ja lähimpänä sitä kaipaamaani tarjotinruokaa oli kolme kalpeeta, hikistä sämpylää, joille oli vain näytetty uunin kuvaa. Lufthansa oli kivempi!!!!!! :(

 Ostettiin sit puoliks äitin kaa nää pullankuvatukset. :(


 Lufthansalla, ku mentiin Berliiniin, saatiin vaikka mitä kivaa syötävää "ilmasiks", vaik matkaki oli tunnin lyhyempi. :(


 Ja sit mun takana istu nuori äiti, joka koko matkan lässytti kovaan ääneen kahelle alle 5-vuotiaalle pojalleen. Ja TV-ruuduista tuli ohjelma, jossa kiinalainen luikku mies veti ylleen sadoittain alkkareita...

3h 30min ja oltiin Roomassa! Voitte uskoa, miten ihanaa oli nähdä laskeuduttaessa NURMIKKOA lentokoneen ikkunasta! Sen tunteen kun saisin pullotettua!


Tähän väliin: Ootteko tutustuneet flightradar24.com -sivustoon? Iha huikee!!!! Siin näkee maailman kartalla kaikki tällä hetkellä ilmassa olevat lentokoneet! Ja kun zoomaa näkymän tarpeeksi lähelle, näkee lentokoneen liikkuvan! How cool is that!Fiumicinon lentokentällä olin äkänen ja nälkäinen. Mut ilostuin tästä vessasta löytyneestä samanlaisesta hammasharjapallerokoneesta, millaisen näin myös Berliinissä! Ostin yhden ihan vain voidakseni tarkkailla sitä lähemmin: tuoksui hammastahnalta! ^___^ En hennonnut pureksia, liian hellyyttävä tapaus!


Jatkuu...

PS. Lue myös seikkailuistani Berliinissä (vuosi 2012) ja Pietarissa (vuosi 2011).

2 kommenttia:

Heli kirjoitti...

Lisää :). Kiitos!

Heli kirjoitti...

No, missä viipyy?? Move it, move it!! ;D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...