sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Valtterin ärsyttävät piirteet TOP 10


Valtterin toinen puolisko.Ja toinen.


Mä oon yks Valtteri-kirpparin vakioasiakkaista, joten se meininki siellä on käynyt jokseenkin tutuksi. Shoppailijoita on joka viikonloppu ihan pipona, joten siellä pitää itsekunkin yrittää pitää pää kylmänä. On varottava tönimästä toisia ja välillä pitää pysähtyä odottamaan, jos jonkun pöydän ääreen ei mahdu heti. Rakastan tota kirpparia, mut tässä Valtterin mustalista:


1. Peruuttajat
EI SAA PERUUTTAA TUNGOKSESSA! Oon monesti meinannut tulla yliajetuksi, kun oon ollut jonkun pöydän ääressä ja vieressäni oleva ihminen alkaa peruutta mun päälle! Nenä menosuuntaan, kiitos!


2. Muusikot
Viime viikolla mul oli päässä napsahtaa, ku siel tungoksessa kulki joku miespuolinen hippi nokkahuilua soitellen. Nokkismusaks se oli ihan ookoo, mut ku on kuuma ja kauhee tungos, eikä pääse kunnolla liikkumaan, ni tommonen läpitunkeva piipitys on RASITTAVAA! Ja se kitaristimies! Ja stereoista musaa luukuttavat ihmiset! Tyst!


3. Yksinpuhujat
Aina välillä ohi vilahtaa tyyppi itsekseen höpöttäen. Ei vaan voi ymmärtää...


4. Tinkijät
Ulkomaalaiset naiset varsinkin harrastavat tätä. Ensin he kysyvät myyjältä tuotteen hintaa, ja kun myyjä ilmoittaa jonkin naurettavan halvan hinnan, niin Tinkijän on pakko ehdottaa vielä halvempaa. "Peljonko nämä kengät?" "Nooo, 50 centtii." "20 centtii?" KAMOON!


5. Lastenrattaat
Kyllä mä sen tajuun, että jos äiti ei voi jättää pientä lasta kotiin, mut hinku kirpparille on kova, nii sit on otettava vaunut mukaan. Mutku jotkut äidit vaunuinensa eivät yhtään piittaa muista shoppailijoista, vaan parkkeeraavat rattaat keskelle käytävää tai jatkavat kulkuaan niin kauan kunnes vaunut kolahtavat jonkun kanssashoppailijan kinttuun. Tänään just näin yhden naisen törmäävän vaunuillaan yhen tyypin jalkaan, mut tää nainen ei ees pahoitellut törmäämistään. Ei ees vilkaissut allejääneeseen...


6. Rupattelijat
Jos käytävillä on ruuhkaa, niin älkää PLIIS jääkö kaverin spotattuanne vaihtamaan kuulumisia siihen KESKELLE käytävää niin, ettei jengi pääse teiän ohi! Eikä myöskään minkään pöydän eteen näköesteeksi. Menkää jonnekin rekkien väliin, tai JONNEKIN, mut EI kulkureitille!


7. Jälleenmyyjät
Jälleenmyyjillä tarkotan tässä tapauksessa heitä, jotka myyvät toisten pöydiltä ostamiaan tuotteita, mutta myös niitä, jotka ovat myymässä samaa kamaa viikosta (jopa VUODESTA) toiseen. Jos oot käyny Valtterilla, nii tunnistat varmaan nää tyypit:

- Vaaleanpunaisiin pukeutunut nainen niskatuessaan myymässä kännyköitä.

- Vanha nainen myymässä muumimukeja.

- Äijä reppanan, tuolilla rötköttävän koiran kanssa.

- Nainen ja hervoton pehmoleluvuori, missä ei missään näy hintoja.

Ja kaikki ne ulkomaalaiset miehet myymässä lenkkitossuja, televisioita yms... Must ois kaikkein miellyttävintä, jos kaikki myyjät oisivat vaihtuneet aina kun menen Valtterille uudestaan. Veisivät nuo roikkujat kamansa vaik itsepalvelukirpparille!


8. "Kaupassa se maksais" -myyjät
Jos kysyn jonkun tuotteen hintaa ja myyjä ilmoittaa hinnan, joka on kukkarolleni liian suuri, nii sit se myyjä jatkaa: "Mut kaupassa tää maksais 70 euroo. Enkä oo käyttäny sitä koskaan." So what!? Jos mul ei oo siihen varaa, ni sit ei oo! Ja vaikka oiskin, nii jos en halua maksaa sitä hintaa, ni sil ei oo mitään välii, kuinka paljon se kaupassa maksais!


9. Änkeejät:
Valtterilla tätä ongelmaa ei niinkään oo, mut oon monesti kirpparilla kohdannut änkeejiä. Siis kun vaikka oot jonkun vaaterekin luona selailemassa henkareita, nii sit siihen sun viereen änkee joku toinen shoppailija ja alkaa selaamaan niitä samoja vaatteita, vaik VOIS SEKUNNIN ODOTTAA VUOROAAN! Ja sit ku se änkeejä on blokannu mun reitin takas käytävälle, nii vähänkö rupee juippii! Tekee mieli huutaa: "VOISITKO SUKSII SUOLLE, ETTÄ PÄÄSEN TÄSTÄ POIS!?"


10. Bengalintiikeri-DVD
Tähän TOP 10 -listalle oisin voinu laittaa myös taskuvarkaat, mutku mun lompsa ei oo koskaan kadonnu, nii ne varkaat ei sillai hetkauta mua. Mut ihmetyttää, ett miks joka kerta kirpparil VÄHINTÄÄNKIN yhellä pöydällä on myynnissä se Bengalintiikeri-DVD! Käsittääkseni se on joku ilmais-DVD, joka on tullu jonkun ilmaislehden välissä. Ei niitä kukaan haluu ostaa!!! Heittäkää roskiin, tai vaikka tehkää levystä linnunpelätti kasvimaalle! Kuinka moni muu on pannut merkille, että noita Bengalintiikereitä on melkein jokatoisella pöydällä? :p16 kommenttia:

Nukke kirjoitti...

loistava postaus! : D
Kävin viime viikonloppuna ekan kerran elämäni aikana Valtterilla ja huomasin noita samoja juttuja jo heti. Lastenrattaat. Ne mua ottaa päähän kaikista eniten.... :'D

AnneVee kirjoitti...

Mä NIIN allekirjoitan tämän listan! Ja koskee muuten ihan kaikkia muitakin julkisia tiloja. En tajua niitä perkeleen peruuttelijoita, jotka vetää jossain Prisman käytävilläki selkä menosuuntaan kärryineen. Onko se niin kauheen vaikeeta kääntää se kärry?? Tai ite vaikka vähä kylkee vilauttaa, että näkis minne on menossa? Argh!:D

Anne kirjoitti...

Mä oonkin miettinyt mitä mä teen mun Bengalintiikerit ja merenelävät DVD:lle. On se vaan niin sääli heittää roskiin hyvä DVD. Saisivat kyllä kieltää tommosten roskien lähettämisen koteihin.

Mua muuten ärsyttää suunnattomasti ne, jotka ajaa hissillä vaikka niillä ei ole lastevaunuja :D Näitä on erityisesti Kampissa ja Stokkalla.

Niin ja vielä joku päivä me tullaan Valtterille, minä ja mun Emmaljungat :D Me käytiin jo Malmin pöytäparkissa aiheuttamassa pahennusta :D

Maiju kirjoitti...

Oon kans bongannut kyl kaikki ihan samat vakiomyyjät ku sinäkin! Se Muumi-mukeja myyvä on mummo on ärsyttävin heti varastetun tavaran myyjien jälkeen. Vaikka uskon että se mummelikin myy varastettua kamaa, koska kun siltä kysyy, että onko se 7euroa niistä "uusista" Muumi-mukeista viimenen hinta, se sanoo ettei ne oo sen tavaroita, vaan sen on siinä vaan myymässä....Argh!
Oon ihan samaa mieltä että ne pöydät sais kans antaa varattavaksi tavallisille ihmisille, jotka haluaa myymään tavaroitan kohtuuhinnalla eteenpäin.

Voisi vielä tehdä toisen listan myyjän näkökulmasta, siellä ehdottomasti ensimmäisenä ärsytys-listalla olis ne jälleenmyyjät, jotka hyökkää avaamattomien tavarakassien kimppuun ennen kun on ite ehtiny laittaa ne esille! Todella ärsyttävää! Sitä niitä joutuu hätistelemään pois koko ajan..
Mutta itelläkin Valtteri kuuluu lempparikirppiksiin kaikista ärsytyksistä huolimatta :)

Hyvä postaus Hanna!

Möpö kirjoitti...

Mun yks kaveri kerää Bengalintiikeri-dvd:itä. :DDD Sillä on niitä jo aika kasa!

Anonyymi kirjoitti...

Ensin luin vaan otsikon ja mietin että kuka Valtteri.. Mutta joo, on varmaan Hkin parhaita kirppiksiä :)

Metsän tähtiin kirjoitti...

se onkin se syy miks niin harvoin Valtterilla pistäydyn, kun on ne rattaat-itsellä siis-yleensä joka paikassa mukana. Yhtään ihmiset ei väistä rattaita ja anna tietä :/ . Olis kyllä joskus kiva mennä ihan yksin. Tai jos olisi vaunuparkki josta ei pöllittäis rattaita. tyttö kuitenkin kävelee mukavasti kirpparilla-ja vaan harvoin karkaa ihmisvilinään ;)

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä postaus!!! :D

suwi. kirjoitti...

Arvaa mitä Hanna? Mä olin tänä aamuna Valtterissa ja mua ei ärsyttäny yhtään. Mä valikoitsin kiinnostavat pöydät myyjän pärstän perusteella ja sujui hyvin: löysin yli 10 asiaa alle 30 eurolla. Tää on täysin sun ansiota! (Ehkä myös joillakin muilla malmilaisilla on hivenen osuutta asiaan.)

Issu kirjoitti...

Mulla olis kanssa yksi Bengalintiikeri :D

Luovun mielelläni, jos joku semmoisia ihan aidosti kerää..

Sanna kirjoitti...

Valtteri on just paras kirppari. Mä en myöskään tajua sitä muumimukien myyjää. Hinnat on vuodesta toiseen yhtä kovat kuin kaupassa, kukaan ei osta niitä mukeja ja aina se mumma on siellä myymässä. Ja ne penteleen tiikeri dvd:t. Tosi monesta pöydästä bongaa myynnistä muutakin ilmasta tavaraa. Jos 70% asiakkaista on saanut jo jostain ilmaseksi ko tuotteita, mitä järkeä on yrittää myydä niitä kirpparilla? Aika hyvä pokka niiden myyjillä..

Verkku kirjoitti...

Mä haluun kyllä puolustaa tinkaajia! Tuo naurettava tinkaaminen on asia erikseen, mutta osa kirppistelyn hauskuuttahan on siinä kun myyjän kanssa neuvotellaan hinnasta! Parhaimmillaan taisin päästä johonkin viiteen-kuuteen iteraatioon kun ostin sormusten herroja. Jankkaaminen ei oo tietenkään käyttis myöskään.

Lenore kirjoitti...

hahahhaha nauroin taas kippurassa :DD eteenkin tolle tiikeri-videolle XDDD HYVÄ HANNA!

Kiti Momo kirjoitti...

Hahahhaa! Mahtava postaus.

Mä olin täällä Lahdessa viime vuonna töissä yhdellä kirpparilla ja noita bengalintiikeri-dvdeitä oli ihan valehtelematta siellä 12 kappaletta.

Kyllä. Laskin ne. 12 KAPPALETTA!

Anonyymi kirjoitti...

jeesh mahtava postaus taas kerran hyvä hanna ;-)!!

samat jutut oon kans melko vakioasiakkaana huomannut ja niist oon päänvaivaa ja kaikkee muutakin saanut..mutta melko nopeesti ne sitten unohtuu kun kelailee vaan kuinka paljon kaikkea ihanaa sai taas haalittua itelleen naurettavan halpaan hintaan =)
ja jos toi tili ei olis miinuksen puolella,niin olisin kyllä valmis iskemään taas _asap_ valtterille! nii,sit kun koittaa tuo liksapäivä.. hähä can´t wait!

ahhaahaa,paras kohta oli toi "yksinpuhujat". mut sitä täs jäin ihmettelemään,et miten ne voi olla noin korkeella tolla listalla? eikai niistä nyt nii paljoa haittaa tule, vrt lastenrattaisiin tai änkeejiin? tai noihin jälleenmyyjiin..

kyllä, ite oon bongannut ton tiikeridvdn muutaman kerran,ja joo onhanse aika naurettavaa myydä ilmaiskamaa (joskus tosi korkeeseenkin hintaan)... en ymmärrä ;-D

okei,täs oli vähän kommenttia postaukseen liittyen, mut hei huomenna on ben&jerry´s jäätelön ilmaisjakelu kampissa..ootkohan paikalla ja teetköhän siitä taas postauksen niinkuin joskus aikaisemmin :-D mä oon aika luultavasti menos sinne,et jos pääset paikalle niin ehkä bongataan toisemme!

terkuin katja (ylläri sinäänsä)

ps. tajusin vasta äsken mistä tää sun blogin nimi tulee... greats!!

Anonyymi kirjoitti...

Yksinpuhujat saattavat kärsiä jostain mielenterveyden ongelmasta tai sitten jotkut vain ovat tottuneet ajattelemaan ääneen tai he kaipaavat juttuseuraa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...