sunnuntai 26. heinäkuuta 2009

Poissa silmistä, silti mielessä


(kuva: netistä jostain)Tulipa tossa just huono omatunto...

Jos näkisin ikkunasta ulos katsoessani aliravittuja ihmisraunioita, nälkäisiä kehitysmaiden lapsia, niin he olisivat varmaan mielessäni joka päivä, suurimman osan päivästä. Ku laittaisin itelleni ruokaa, luultavasti tekisin niin ison satsin, että voisin viedä ulkona oleville vähäosaisillekin. Se olisi vähintä mitä voisin tehdä, mutta silti olisi huono omatunto, että mulla on asiat niin hyvin...

Mutta kun on poissa silmistä, on poissa mielestä. Laitoin tässä juuri päälle 300 euroa uuteen kameraan. Aattelin panostaa siihen vielä 500 euroa lisää. Mulla on 400 euroa maksanut motskarikypärä, jolla en oikeestaan tee enää mitään. Käyn kirpputoreilla lähes joka viikonloppu ja pistän rahaa palamaan kaikkiin kivoihin vaatteisiin ym. Mulla on liki 200 DVD-elokuvaa, joihin on uponnut pieni omaisuus. Voisko nää kaikki rahat käyttää hyödyllisemmin?

Mä en kuulu mihinkään Amnestyyn, WWF:ään tai mihinkään. Mulla ei oo kummilasta kehitysmaassa, eikä mun pankkitililtä mee rahaa kuukausittain kenenkään muun elämän rikastuttamiseen, kuin itseni.

Tykkään pandoista ja kaikist, mut ei mua kiinnosta nyt mitkään eläimet. Haluisin alkaa antaa rahaa johonkin oikeesti tarpeelliseen. Emmä haluu välttämättä kummilasta, jolle antaa rahaa ruokaan ja kouluttautumiseen. Ne on hyvii asioita, mut mitä sit ku niil on maha täynnä ja kunnon työpaikka ja perheellä valoisa tulevaisuus? Sitten lopulta niillä menee elämässä yhtä hyvin kuin mulla ja ollaan ns. samalla viivalla. No jee...! Kyllä täällä varakkaissa maissakin ihmiset voivat pahoin.

Mä haluun antaa rahaa semmoseen kohteeseen, mikä antaa kehitysmaiden ihmisille sekä ruokaa, rahaa, että sanoman toivosta. Johonkin, joka kertoo ett Jumala rakastaa ja että maailmassa on hyvyyttäkin.

Onks ehdotuksii?!

7 kommenttia:

Lenore kirjoitti...

oisko joku punaisen ristin homma sit...? mut hanna, miten voi sanoa ettei eläimet kiinnosta >:o ei meitäkää olis ilman eläimiä, itseasiassa mekin ollaan eläimiä!! eläimiä nimenomaan pitäis suojella kaikista eniten, koska ne eivät osaa suojella itseään pahaa ihmistä vastaan joka tuhoaa niiden elinympäristön ja ravinnon >:O ihmisiä on tällä maapallolla muutenkin ihan liikaa, eläimiä taas ei!!!! mä ainakin laittaisin rahaa mielummin eläimiin kuin ihmisiin, ja sitten kun mulla on tarpeeksi varaa elättää myös itseni ja jää jotain ylikin niin aijon liittyä WWF:ään.

Lenore kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Lenore kirjoitti...

ja ei ollut sitten mitään henkilökohtaista tossa! :D eläimet on mulle vaan niin rakkaita että reagoin tosi vahvasti kun joku puhuu niistä näin :/

hanna kirjoitti...

Emmä haluu eläimiä vähätellä mitenkään. Mäki oon eläinrakas ja oon kiinnostunut eläinten oikeuksista. Mut kyl mä pidän ihmistä korkeampiarvoisena. Ei tosin tietenkään eläinten kustannuksella, meinaan että emmä esim. mitään eläinkokeita kato hyvällä vaan siks, ett ihmiset sais jotain meikkei. You know. Mut kyl mä ennemmin antaisin rahaa nälkäisten ihmisten kuin eläinten ruokkimiseen.

Punainen risti ei oo huono ehdotus! :) Thänks. Mun täytyy ottaa selvää siit toiminnasta...

Rahien kirjoitti...

no jos haluaa maksaa ihmisten käännyttämisestä niin sitten varmaan kirkon ulkomaanapu?

(south parkissa oli oikein hauska analogia raamatuiden syöttämisestä ruoan sijaan ;))

Hanna Huokuniemi kirjoitti...

Haluisin nähä sen jakson! :DD

Anonyymi kirjoitti...

Kirkon ulkomaanapu. :)
http://www.toisenlainenlahja.fi/fi/?gclid=CPTXst6h-psCFQ8TzAodWkAPzA

t: pannukakku

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...