tiistai 26. maaliskuuta 2013

Rooma vol. 7 - Julkiset

Meil oli toisinaan vähä vaikeuksia ymmärtää busseja, ku tuntu ett välillä siin bussin etuosassa ylhäällä luki päättäri, mistä bussi oli tulossa, ja välillä päättäri, mihin bussi oli menossa... Tai sit voi olla etten vieläkään tajuu... Parempi ettette kuuntele mua!


Bussipysäkit oli tännäkösiä. Mielestäni oisivat voineet olla vähän huomattavampia, ku pidemmän matkan päästä ne sekottu kaiken maailman muihin tolppiin.


Mut linjat oli merkattu ihan kivasti noihin infotauluihin, ja pysäkit oli listattu selkeästi.


Kulkuvälineissä must on kivaa kattoo, miten eri maissa on erilaiset hahmot kuvaamassa liikuntarajoitteisia.


Bussi sisältä. Ekal kerral ei tiietty miten lippu pitää leimata, mut joku paikallinen sit neuvoi. Toi keltainen masiina imasee lipun sisuksiinsa toviksi ja sylkäsee sen sit ulos leimattuna.
Sit metro:


Hihi, yks ilta ku yritettiin etsiä metroasemaa, äiti neuvoi päättäväisesti kävelemään M-merkin osoittamaan suuntaan. Sitten kun mäkin tajusin, mitä M:ää hän tarkoitti, ilmoitin nauraen merkin olevan McDonald'sin logo! :D Noh, huomaa että äitillä on terveellisemmät ruokailutottumukset ku mulla, ku ei ole tullut Mäkkärin logo niin tutuksi. ;) (Taustalla oikea metroasemaa tarkoittava M.)


Terminin asemalla metrolle mentäessä oli iso lippuautomaatti.


 Ymmärrettävästi turistien on ensalkuun vaikea hahmottaa vekotinta, mutta apu ei ollut kaukana...


Automaatin vieressä oli aina yks tai pari kerjäläistä (saanen kutsua heitä sillä nimellä) ja he neuvoivat automaatin käytössä. Ja onnistuivat silloin tällöin saamaan vähän kolikoita palkaksi avustaan. Kyllä mäkin annoin, ku olin niin iloinen, että ovat keksineet niin hyvän bisnesidean. :)


Tämmönen lippu sieltä sit putkahti. Maksoi 1,50 e ja oli voimassa 100 minuuttia, minä aikana lippua voi käyttää mielin määrin bussissa ja ratikassa, mutta - tyhmää kyllä - vain yhden kerran metrossa. :( En tiiä mitä ituu siinäkin on!


Metroon mentäessä lippu leimataan tälläsessä masiinassa, minkä jälkeen aukeaa portti.


Oikeesti harmitti se, ettei lipulla ollut vaihto-oikeutta metrossa!!! :(


Joku juoksemassa metroon.


Metro sisältä.
Pysäkkilistaus oli metrossakin mukavan selkeä.


Erikoisia tyylejä jäädä metron ovien väliin.


PS. Nyt oon saanut taas postailtuu muutamat postaukset mukavalla tahdilla! Yritän pitää vähän kiirettä, ku muuten matka ei lopu koskaan! ;p

2 kommenttia:

Sanna kirjoitti...

Tuoksuko siellä samalta, kuin täkäläisillä metroasemilla?

Hanna Huokuniemi kirjoitti...

En muista et siel ois tuoksunu miltään. Eikä ainakaan kuulunu niin kivaa ääntä metrois ku meillä.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...