sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Berliini vol. 9 - Voi panda minkä teit!!!

Silloin joskus alkukesästä, ku alettiin Sinskun ja Johannan kanssa suunnittelee ulkomaille lähtöä, toi Berliini kuulosti must kohteena tosi kivalta arvatkaa miks. Siel on eläintarhassa PANDA! 
Mä jokunen vuosi sitten päätin, että mun todo-listalla (=tehtävien asioiden lista) on pandan näkeminen, eli ennen ku kuolen, haluun nähä pandan. Piste. :) Ja Euroopassa pandoja voi nähdä ainoastaan Skotlannissa, Itävallassa, Espanjassa, Ranskassa ja BERLIINISSÄ. SINNE SIIS!!!

Tuo Bao Bao -niminen panda tuotiin Kiinasta Berliiniin vuonna 1980 ja se on maailman vanhin urospanda. Eläintarhan ylpeys, enkä ihmettele, ku just sen näkemistä mäki odotin melkeinpä eniten koko matkaltamme. Hehkutin asiaa Johannalle ja Sinskulle, ja kyselin: "Millon sit mennään eläintarhaan!? Milloin mennään eläintarhaan!?"


Otin Berliiniin mun (Katjalta ostamani) panda-t-paidan, minkä päätin laittaa päälleni sinne eläintarhareissulle. :)
Noh... Sillon keskiviikkona 22.8. ku vihdoin saavuimme Berliiniin, kiinnitin u-bahnissa huomiota katon rajassa olevaan televisioruutuun, mistä näkyi uutisia.Yhden uutisen kohdalla kuvaruutuun ilmestyi pandan kuva. Mä en osaa saksaa, ni kysyin sit jännittyneenä Sinskulta: "MITÄ tossa uutisessa lukee?!!! Ei kai VAAN se panda oo menny heittämään henkeään!?!!!" Odotettiin, että pandauutinen tuli taas vuorollaan ruudulle. Sinsku purskahti nauruun: SE PANDA OLI KUOLLU TÄNÄÄN!!!! NOOOOOOOOOUUUU!!!! xDDDDDD MIKÄ TUURI!!!!! JUST ku mä saavuin maahan, ni meni kuolemaan VOIIIII JEHNA!!!!!


OIKEESTI!!!! :DDD 32 VUOTTA SE OLI BERLIINISSÄ JA KUOLEE JUURI SINÄ PÄIVÄNÄ KU MÄ TUUN SITÄ KATTOO!!!! Mentiin kuitenkin käymään siellä eläintarhassa, vaikkei Bao Bao siellä enää ollutkaan. Halusin mennä kattomaan sitä paikkaa, missä panda oli vielä vuorokausi sitten ollut. Onhan sekin jotain! ;p Aattelin, ett ois voinu kysyy eläintarhan henkilökunnalta, jos he olisivat erityisluvalla päästäneet kattomaan sitä edesmennyttä Bao Bao'a, ku ei mulle niin oo väliä, näänkö sen pandan elävänä vai kuolleena. Kunhan vain näen! ;)


Bao Baon alttari


Mul on vähän huono tapa olla myöhässä... myös tässä tapauksessa.


Viimeiset jäähyväiset Bao Baolle


Samana iltana lööpit hehkutti: Bye bye Bao Bao. Ostin lehden.Vaikka yks mun matkan päämääristä olikin nähdä panda, toi huvittava yhteensattuma lievitti kyl aika paljon mun harmia. :P Nyt ei auta sit muu kuin matkustaa jonnekin muualle...!

Varokaa pandat, Hanna on tulossa! Pysykää hengissä!

(jatkuu ensi numerossa...)

3 kommenttia:

Lenore kirjoitti...

Mä näin ton sillo 2002 se oli kai ku kävin Hanna V:n kaa Berliinis! Harmi et se kuoli :( Mut toisaalta ei sen elämä kovin hääppöstä oo ollu, jos se on jotunut 32 vuotta istuu tommoses lasikopis ihmisten pällisteltävänä :'(

Paula kirjoitti...

No voi kuinka huono pandatuuri sulla on ollut :(

Siitä oon ihan samaa mieltä kuin mitä Lenore tuossa sulkumerkkien välissä kirjoittaa.

Jokke kirjoitti...

No ei oo totta, mikä epätuuri.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...