maanantai 8. kesäkuuta 2009

Onnellinen lapsuus

Nappasin Agnethan blogista tämmösen lapsuus-jutskan. :)1. Missä ja milloin synnyit?
Helsingissä Kättärillä vuoden 1984 elokuussa. Kuvassa olen päivän vanha. :)


2. Onko sinulla sisaruksia?
Liki 11 vuotta vanhempi Heli-sisko. :) Isän puolelta kaksi veljeä, joiden olemassaolosta kuulin joskus 12-vuotiaana.


3. Olitko päivähoidossa vai kotihoidossa?
Meiän äiti oli perhepäivähoitaja, joten olin kotona hoitolasten kanssa. Oli tosi kivaa, kun oli paljon leikkikavereita joka päivä! Leipomiskuvan sinipaitainen Jussi oli mun suosikki!Matias, Satu, minä ja Jussi leipomassa.


Minä, Matias ja Jussi leksulla, ja joku juhlapäivä - otaksuisin.


Tanssahtelemassa Matiaksen kanssa.


Oon tuo ruskeepöksynen vetyperoksidiblondi.


4. Oliko teillä lemmikkieläimiä?
Undulaatit Sipi, Ville, Amadeus ja Olivia. :) Muistan vieläkin, kun oltiin äitin ja Helin kanssa olkkarissa ja yritettiin keksii noille nimiä. Heli ne tais kaikki nimetä. :) Ei me ihan kauheen kauaa undulaatteja pidetty, ku meil alko tulee allergiaoireita. Sen muistan, ett joku noista oli kerran kakkinu maustehyllylle.5. Muistatko aikaa, kun ei vielä ollut lapsilla turvaistuimia, vaan keikuttiin etupenkkien välissä tai tapeltiin sisarusten kanssa siitä, kuka saa istua edessä?

En muista semmosta aikaa. Sillon ku meille auto hankittiin, niin mä oon kaiketi alkuun istunu semmosen viininpunasen korokkeen päällä ja sit myöhemmin ilman.

6. Oliko sinulla mielilelua?
TODELLAKIN oli! Alfred-pehmolelu (joka siis ei ollut lelu, vaan elävä henkilö)!


Olin nähnyt alfredeita Tikkurilan juna-aseman kioskissa, ja äiti osti mulle semmoisen! Oi sitä onnen päivää, ei huolesta häivää! Olin tuolloin 7-vuotias. Vuosi-pari myöhemmin sain joululahjaksi äitiltä ja Heliltä Iiriksen! Se oli samanlainen alfred-pehmolelu, mut ruskealla permanenttitussilla kauttaaltaan värjätty ja kaikin puolin Iirikseksi tuunattu. Se oli TÄYDELLINEN joululahja!!! Olin NIIIIIIIIIIIIN onnellinen siitäkin!

Alfred oli mulle enemmän kuin lelu! Se oli mukana liki kaikissa leikeissä, matkoilla, koulussa, kylässä... Siellä missä minäkin!Alfred täytti 1 vuotta. Huomaa äitin vartavasten tätä merkkipäivää varten leipomat mokkapalat!


Mun 9 v. synttärit. Alfred-lautaset ja -mukit ja äitin ompelema vaaleanpunainen Alfred-puku.


Tää Alfred-mekko mulla oli Helin ja Samuelin häissä! :D Huomaa Alfredin juhlallinen silinteri ja skraga.


Rakensin mistä-lie-kukkakepeistä Alfredille (huteran) leikkipuiston. :) Siin on keinut, hiekkalaatikko, liukumäki ja verkko, jota pitkin kiivetä.


Maalasin eteisen seinään Alfredin ja Iiriksen. :D Luvan kanssa! Vähänkö oli ihanaa! Kuinka monen äiti antais tuommoiseen luvan? :DKu muutimme Suutarilasta pois, niin sain jälkikäteen kuulla, ett uudet asukkaat olivat maalanneet mun Alfredin ja Iiriksen päälle valkosta maalia. Hööh! :(7. Mikä sinusta piti tulla isona?
Vuonna 1993 kun tuli ensimmäinen Jurassic Park -elokuva, mä halusin tosi paljon tulla isona paleontologiksi. Siis dinojen luiden kaivajaksi. Mut kyl mä sen haaveen aika pian hyllytin, ku tajusin, ett siin pitää osata englantia tosi hyvin, eikä mul tuolloin ollu kovin kehuttava kielipää.

8. Olitko ns. näkymätön kiltti lapsi vai jokapaikan apina?
Kyl mä mun mielestä olin kiltti lapsi, mut en mä näkymättömäks itteeni sanois. Oli niitä näkyväisempiäkin, mut emmä mikään hissukka ollu.

9. Kuljitko pihoilla leikkimässä, kotiavain kaulassa roikkuen?
Kyllä vain! :)

10. Nukuitko valot päällä?
Nukuin 12-vuotiaaks äitin kanssa samassa huoneessa, ku ei ollu kaikille kolmelle omaa huonetta. Ei ollu valot päällä öisin.

11. Lempilastenohjelmasi?
No Alfred, Muumit ja Fragglit oli ykköset. Sit oli Vili Vilperii, Karvista, Asterixii ja Tohtori Sykeröö, mut noi kolme ekaa oli suurimmassa kulutuksessa.

12. Muistatko ensimmäisen koulupäiväsi?
No enpä kovin hyvin, muutoin kuin valokuvien perusteella jotain hämärää. Kivaa oli!13. Keräilitkö jotain?
Dinoista innostuttuani vuonna -93 keräsin KAIKKEA dinoaiheista krääsää, joita mun sängynalunen tulvii tänä päivänä. Sit keräsin tarroja, marmorikuulia, lehtileikkeitä (kerään edelleen), lintuhavaintoja ;) ja hedelmämerkkejä. Viimeisimpiä (eli niinku esim. Chiquita) kerään vielkin, ja mulla on niitä pian 2000 erilaista! Teen niistä erillisen postauksen sit ku hedelmämerkkien millenium koittaa!

14. Mikä oli lempiaineesi alaluokilla?

Musiikki ja kuvis taisivat olla.

15. Olitko koulukiusattu vai -kiusaaja?
No ekal ja tokal mussa tais olla enemmän kiusaajan vikaa, mut sit kolmannesta luokasta kuudenteen kolme tyttöö piti huolta, ett mä olin sitä toista vaihtoehtoa.
16. Mitä harrastit?
Pianon ja poikkihuilun soittoo (joista en tykänny), teoriatunteja (joita inhosin) ja partiota.

17. Ystäväsi?
Mun ehdottomasti paras kaveri oli Sini! Oltiin samalla luokalla eskarissa, ekalla ja tokalla, ja asuttiin saman tien varressa. Sinilläkin oli Alfred ja Iiris. :) Mun onnellisesta lapsuudesta törkeen iso kiitos Sinille! <3

Oli mulla muitakin kavereita, mut Sinin kanssa hengasin eniten. Mainittakoot esim. serkkuni Anni ja serkkupuoli Malla. :)


Minä ja Sini


18. Mieluisin muistosi jostain ensiluokkien tapahtumasta?
Niitä on monia, mut sanotaan vaik se, kun 3.-6. -luokan opettajani, Kari, halus mut 3. luokan kevätjuhlaan laulamaan soolona yhden säkeistön meidän luokan laulusta, vaikka muut (mm. ne kolme kiusaajatyttöä) mankuivat vastaan. Ne olis ite halunneet päästä laulamaan, mut ope halus ehdottomasti mut. Olin tosi iloinen, vaikka jänskättikin! :)

19. Minkälainen oli ensimmäinen opettajasi?
Eka opettajani, Eija, opetti mua ekan ja tokan luokan. Aivan fantastinen opettaja, joka on nyttemmin julkaissut kirjan Leimatut lapset - kun koulu ei ymmärrä. Eija otti kaikki oppilaat huomioon yksilönä: hän mm. kirjoitti jokaisesta pienen laulun, piirsi jokaisesta vuorollaan kuvan ja otti kaikki oppilaat kotiinsa yökylään ihastuttavaan huvilaansa, joka edelleen on yksi parhaista koulumuistoistani. Se Eijan talo oli kuin jostain sadusta!

Eija kannusti mua laulamaan. Kun toka luokka oli loppumassa, oli aika päättää haluaako kolmannella tavalliselle vai musiikkiluokalle. Kun musaluokallepyrkimisaamuna olin totaalisessa ramppikuumeessa, niin äiti soitti Eijalle. Eija sit sai mut suostuteltua menemään sinne pääsykokeeseen ja varmisti asian kuskaamalla mut sinne itse autollaan! O___o Eija oli täydellinen opettaja!!!

20. Miten perheesi lomaili?
Me matkusteltiin ulkomailla tosi usein, kun olin pieni. Rantalomilla lähinnä. :) Tarina kertoo, että tykkäsin kovasti mennä ulkomaalaisten miesten sylkkyyn. Ja musta sanottiin, että olin "beautiful baby". Hihi!
Heli, Hanna ja inhat mustekalat pyykkinarulla.1 kommentti:

Antti, Jonna ja Iisa Kalaniemi kirjoitti...

hei mä muistan kun sulla ja Sinillä oli noi alfredit:)

Mielenkiintoinen blogi sinulla, tätä on kiva lukea, meilläkin on blogi mut en oo jaksanu oikee tehä sitä.
terv. Jonna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...