torstai 4. huhtikuuta 2019

Oon ihan kevätpäissäni!

Ku alotin lintuharrastuksen uusiks, oon alkanu näkee lintuja kaikkialla...


Mulla oli tänään ja eilen vapaapäivä, ni oon fillaroinut menemään. Kävin tänään kolmikirjaimisella kirpparilla, ku siellä oli kaikki max 2€. Mulla meinasi iskeä siellä kunnon ruuhkaraivo, ku oli niin kuuma, ruuhka ja ku kaks likkaa omi yhen sovituskopin. Mut selvisin hyvillä mielin ulos (ja löyty vieläpä kolme ihanaa paitaa).

Sit kävin teettää valokuvia entisellä työpaikallani, Hesessä vaientamassa kurnivan mahan ja taas yhellä kirpparilla. Ostin 9 eurolla (!) sinisen, kulahtaneen Fjällräven-repun! (Ja ellei olisi ollut kulahtanut, en olisi ostanut. Just the way I like it!)
Nyt mun pitää hankkii enää valkonen Marimekon kangaskassi ja ruveta pitämään löysää nutturaa päälaella, ni näytän suht stereotyyppiseltä rööperiläiseltä! (Oikeesti... en oo varma kehtaanko käyttää tätä reppua, ku Helsingissä joka neljännellä vastaantulijalla on tommonen samanlainen reppu. Mut mut mut mun siskolla oli just tämmönen samanlainen ku olin pieni, ja tykkäsin siitä kauheesti!)

Sit kävin äänestämässä (meinas tulla tippa silmään, ku muistin kirjekuorta sulkiessani, ett ennen mul oli tapana käydä äänestämässä aina isän kanssa), tsekkaamassa Oulunkylän uuden Kierrätyskeskuksen ja sit jatkoin Pukinmäkeen kattoo, miten mun kasvimaa jaksaa.

Raparperinpoikasia.


Tänäkin vuonna mulla on särkynyt sydän, ihanaaaa!


Rusakko oli pensasaidassa. Odottanee malttamattomana, että pääsee syömään mun salaatit.


Tiesitkö, että rusakko voi pitää silmiä auki ainakin 8 minuuttia putkeen? Otin videoklippiä sen silmästä, ja mistäs sitä tietää, kuinka monta tuntia se oli ollut räpäyttämättä ennen ku aloin ottaa aikaa!


Ei, se ei ole ötökkä vaan kiuru. (Nää mun lintukuvat kelpais mihin tahansa lintukirjaan!)


Sain tänään yhteensä 5 pinnaa: kiuru, peippo, kottarainen, punakylkirastas ja nokikana.

Pukinmäestä pyöräilin Vantaanjokea myötäillen Vanhaankaupunkiin, sieltä Kalasatamaan, ja koska aurinko oli jo laskemassa (=kylmä), hyppäsin metroon, ja Kampista kolistelin löysällä käsialalla tehtyjä tiilikatuja pitkin kotiin.


Sit kuvii eiliseltäkin:

Kävin Länsiväylän varrella tiirailemassa lintuja. Tää kuva on Hanasaaresta. Menkää hei ulos!


Tukkasotkien kokoontumisajot


 Isokoskelo


Ja sit näin eilen vielä meriharakankin, eli kolme pinnaa!


 On siis kevät!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...