perjantai 16. joulukuuta 2011

Pietari vol. 13 - PääkallopaikallaLähettiin yks päivä käymään hautausmaalla. Halusin nähdä Tsaikovskin ja Dostojevskin haudat, ku kuulin kaveriltani, Matilta, ett ne on huudeilla.

Ennen pietarinmatkaamme Svetlana ohjeisti mua ja äitiä, ett sit jos jonnekin pitää ostaa pääsylippu, niin hän ostaa meille kaikille ja ett meidän pitää pitää suut visusti kiinni. Ulkomaalaisilta saatetaan nääs perii korkeempii hintoja. Törkeetä! :(

No... me sit unohdettiin toi sääntö (myös Svetlana unohti) ku tultiin hautausmaan lippuluukulle. Ku lipunmyyjä kuuli S:n tulkkaavan mulle ja äidille suomeks, se pisti meiän lipuille NELINKERTAISEN hinnan!!! O____o Svetlanalle ja Tatjanalle olis siis maksanu 50 ruplaa/nenä, mulle ja äidille 200 ruplaa/nenä! Me harmistuttiin siitä aika tavalla ja ruvettiin neuvottelemaan viittaamisesta kintaalla koko hommalle. Oltiin tultu aika pitkä matka, kahella metrolla, mut multa meni fiilikset aika totaalisesti, ja mun takii me sinne oltais oltu menossakin.

Ehittiin jo kääntyä kannoillamme, ku Svetlana rupes vielä juttelee jotain sille rahastajanaiselle. Ja kohta S sanoi, ett saadaanki kaikki semmonen 50 ruplan lippu! :DDD Jeeeee!!!


Siis siel hautausmaalla oli haudattuna kaikkii merkkihenkilöitä. Kyl varmaan normihautausmaalle pääsis ihan ilmatteekski. :P


Tässä lepää Dostojevski, joka on kirjoittanut mm. romaanit Rikos ja rangaistus ja Idiootti.


Ku kerta lupasin välittää terveiset...Siel hautausmaalla oli tämmönen kiva kulkukissa.Mäki voisin haluta jonkun tämmösen pramean hautakiven sit ku joskus delaan.


Tää oli hitusen karmiva.


Hö, ei oo varmaan kivaa ku lintu on kakannu päähän. :/


Tatjana ja Svetlana muistelemassa jotakuta kuuluisuutta. He ihmettelivät, kun en tuntenut juuri ketään noista merkkihenkilöistä. Ehä mä tunne suomalaisiakaan, saati sit VENÄLÄISIÄ! :o


Nää toisiaan tuijottavat leijonat tms. oli kivoi!Ja tässä lepää Tsaikovski, joka on säveltänyt musat mm. baletteihin Pähkinänsärkijä ja Joutsenlampi. Sugar plum fairy on IHANA!!!!Meitsi kuuntelemas Tsaikovskia Tsaikovskin haudalla. :)


Täs oli käsittääkseni ton naisen (joku näyttelijä) hauta. En tiiä kuka toi äijä on, mut aika erikoinen muistomerkkiratkaisu ton naisen kannalta ajateltuna...


Puluja parkissa.
Suomen hautausmailla en oo nähny pääkallokuvioita... O___o Tuol niit oli vähän enemmänkin!


Creepy!


No siis ei järin pelottavii kylläkään... ;DNoi likavanat näyttää ihan kyyneleiltä... :S
Päätön enkeli O_____o (Mun oli pakko kiertää tää hauta ympäri ja kattoo, onks muissakin kulmissa olevat enkelit päättömiä. Mut oli siel yks päällinenkin. Muutamilta oli vaa pää pudonnut vuosien saatossa.)


Tää oli jollain lailla miellyttävä. Levollinen.


Voi ei, täs oli varmaan kuollu lapsi. :'(

Aivastusta enteilevä ilme. ;DHihii, nää oli söpöjä. ^___^Tää oli joku semmonen toivomuskallo tms. Sen suuhun sai laittaa kolikon ja sit... en tiiä mitä sit.


Kuka ei kuulu joukkoon...?


Ku lähettiin sielt hautausmaalta, äiti kysy Svetlanalta ett mitä se lippuluukun rahastajanainen oli sanonu, ku päästiki meiät sillä paikallisten pääsylipun hinnalla. Keskustelu, josta äitin kaa ei oltu tajuttu mitään, oli menny suunnilleen näin:


Svetlana: "Päästäisit nyt nuo kaksikin sillä 50 ruplan lipulla, kun tuo rouva on eläkeläinen ja tyttö on sairas."
Lipunmyyjä: "Ai, no mikä tyttöä sitten vaivaa?"
S: "Me ei enää puhuta sulle, kun me suututtiin nyt. Me lähdetään pois." *pilke silmäkulmassa*
L: "No menkää nyt sitten tämän kerran!"


;DDDDDDDDD HAHAHAHAHAHAHA!!!!! SIKAHYVÄ SVETLANA!!!!!!! Minkäköhän sairauden se lippunainen mulle kuvitteli?!! ;DDDD Eikä äitikään oo ees eläkkeellä. :DDDD MAHTAVA PILA!!!!!

3 kommenttia:

Paula kirjoitti...

Hienoja kuvia!
Hyvä että pääsitte sisään samalla hinnalla kuin paukalliset.

Issu kirjoitti...

Kiitos! :D

Hanna Huokuniemi kirjoitti...

Paula: Nii, vähän epäreilu meininki tommonen kyl. :/

Issu: Np

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...