lauantai 5. marraskuuta 2011

Pietari vol. 2 - Viisumit vetämään

Ennen kuin Venäjälle pääsee, pitää hankkia viisumi. Makso jotain 70 e/hlö. Ja mun piti hankkii kans matkavakuutus, ku ei ollu entuudestaan. Ja eip ollu passiikaan... Eli piti pistää rahaa palaa aika paljon. Ja matkaliput oli sit viel asia erikseen.

Mut ETTÄ mä sanon se viisumi on kyl yks vitsi! Tai ehken vaan ymmärrä sen neroutta. Lähinnä mulle tulee vain ajatus, ett Venäjällä ollaan tosi vainoharhasia! "Pitää varoa kaikkia ketkä tulevat ja poistuvat maasta." :S

Niihin viisumihakemuksiin piti kirjottaa mm. matkan tarkoitus, aikaisempien Venäjällä käyntien lukumäärä, milloin on viimeksi käynyt Venäjällä (mistä päivästä alkaen ja mihin asti vierailu kesti!), matkakohteet ja Venäjällä asuvien mahdollisten sukulaisten nimi, sukulaisuus, syntymäaika ja kotiosoite. Plus mun ammatti ja työpaikka ja työpaikan osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite. Lisäksi mun muut aiemmin käytetyt nimet (ennen vihkimistä, arvonimi, salanimi jne). Kas kun eivät halunneet netissä käyttämiäni nimimerkkejä ja kavereiden antamia lempinimiä! Mitä läppää oikeesti!?

Meiän piti jättää passimme sinne viisumimestaan, mut he ottivat meille valokopiot passeistamme, ett jos tarvitaan niitä sillä aikaa, ku viisumihakemus on vetämässä. Vähänkö naurettiin ku saimme ne valokopiot! Oltiin niissä jopa melkein tunnistettavissa:


Säädöt ehkä PIKKASEN pielessä! :D Mitä ne meille tämmösii kopsuja ees viittii tarjota?! :D


Äiti varsinki ihan näkösensä! ;D


Saatiin me kyl sit ihan hyvätki kopiot, ku vähä purnasin. :D


Seuraavas postauksessa alkaa varsinainen matka! Postaus on jo valmis, pysykää kuulolla! :)

3 kommenttia:

Paula kirjoitti...

Heheh.. onpas näköisiä.. vaan koskas edes tavalliset passikuvatkaan ovat näköisiä..
En kyllä kuvista tuntisi sua enkä varsinkaan äitiäsi. Kuvan mukaan hän on pukeutunut täysin peittävään burkhaan - vain silmille pieni rako ;-))

Heli kirjoitti...

Haha, Paula! Burkha XD!

Hanna, we want more!

Hanna Huokuniemi kirjoitti...

Peula: :D Joo, paitsi et se rako oli jääny otsan eikä silmien korkeudelle. :D

Heli: Lisää tulee kyllästymiseen asti! ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...