torstai 2. kesäkuuta 2011

Finland 0 points

Euroviisut on mun juttu! :D Jotkut lätkän MM-kisat (tai voitto) ei hetkauttanu mua yhtään, mut Euroviisut on semmonen, mikä pitää nähä joka vuos!

Mun eka muistikuva Euroviisuista on vuodelta 2000, ku kaks pappaa vei voiton biisillä Fly on the Wings of Love. Suomea edusti silloin Nina Åström, jota arvostan ihmisenä ja sillai, mut eihä se vaa oikee toiminu. Kaunis kappale oli kyl.

Sit seuraavana vuonnahan ei Suomee viisuihin huolittu ollenkaan, ku tuolloin oli viel se systeemi, ett jos pärjää tosi huonosti, ni seuraavana vuonna on kilpailukielto.

2002 Suomee edusti Laura Voutilainen biisillä Addicted to You. :D MUN mielestä sen ois pitäny pärjätä, mut kilpailukielto taas. :D

2003 Venäjää edusti se t.A.T.u. -tyttöduo! Ai että siitä kohistiin!

Aiemmin seurasin viisuja lähinnä vain Suomen osalta. Eli tyyliin katoin vain sen Suomen esityksen, ja sit petyin ku Suomi jäi taas jumboks. Mut vuodesta 2006 lähtien oon kattonu viisui silleen AKTIIVISESTI: listaan kaikki maat paperille, kirjoitan kustakin esityksestä muutaman lauseen arvioinnin, ja teen oman arvioinnin ketkä pääsevät jatkoon tai sijoittuvat kisassa kärkisijoille.

Blogissani moneen otteeseen mainitsemani Malla pitää samanlaista listaa, ja sit me aina välillä soitellaan lähetyksen aikana toisillemme ja kommentoidaan esityksiä. Sit lopuks kerrotaan toisillemme, keitä veikataan voittaja-aineksiksi, ja sit skabataan, kumpi saa useamman veikkauksensa menemään nappiin. :D Kivaa! Tänä vuonna mä muistaakseni arvasin 7 oikein kymmenest ketkä meni semifinaalist jatkoon (Malla 8/10). Tokas meni huonommin.

Mut nykyään siis seuraan kaikkien maiden suoritusta, enkä ainoastaan Suomea. Ja sinänsä mulle on nykyään ihan sama, kuka Suomee edustaa ja miten hyvin pärjätään, KUNHAN:

1. Päästään finaaliin asti.
2. Saadaan siellä finaalissa pisteitä.
3. Ei jäädä viimeiseksi.
4. Voitetaan Ruotsi. ;D
Mun mielest tän vuoden Parasiitti-Oskari (Neetalt pöllitty ilmaus) oli tosi kiva, vaik yleensä en Euroviisuis yhtään piittaa tämmösist mies ja kitara -lauluista. Mut ehk tää vaa oli niin iso helpotus kaikkien Kuunkuiskaajien, Teräsbetonien ja Waldojen jälkeen. ;) Biisin sanat oli viisujen parhaasta päästä, ehdottomasti!


;DDDD Pisteet suomentajalle! (Oikeesti lauloi "Bum bum, chaka chaka")
Voi tota hiekkataidetta (seinällä takana)!!! Oon kattonu YouTubesta noit hiekkavideoita jo aiemminki ja oli kyl älyn taitavaa! Ettikää hei ihmeessä YouTubesta hakusanalla sand art! Ette pety!
Ja laulajaki näytti ihan joltain enkeliltä! Soma!
Vaikka tää eestiläinen tyttö lauloki tosi ylävireisesti, nii tää biisi oli yks mun tän vuoden suosikeista.2011 Eesti. Getter Jaani - Rockefeller Street

Identtiset kaksoset, nam!


2011 Irlanti. Jedward - Lipstick. Toi "taustavideo" on älyn cool! Ja ihan niinku juontaja sanoi ohjelmassa: "No more sugar for these guys" ("Ei enää sokeria näille kavereille") ;D Tää ois saanu voittaa!
MITÄ Portugali oikeen ajatteli ku laittoi tämmöset tyypit viisuihin?!!! :D LOL
Ku näin tos Portugalin esityksessä tän laulajan, mulle tuli VÄLITTÖMÄSTI mieleen...
James Potkukelkka! :DDDDD Aaaaaaaaapuuuuuuuuu-VA!


Jos sul on aikaa ja haluut kuunnella jotain HYVIÄ euroviisuja männävuosilta, tsekkaa nää poiminnat. Nää on mun suosikkeja. ^____^2010 (voittaja) Saksa. Lena - Satellite. Lena on ihana!2010 Sebia. Milan Stanković - Ovo Je Balkan. Ei napannu ekal kuuntelulla, mut nyt tykkään ihan hulluna!2010 Moldova. Sun Stroke Project & Olia Tira - Run Away. Okei, tää mua vähä hävettää ett tykkään täst, mut toi foni on niin cool!2009 (voittaja) Norja. Alexander Rybak - Fairytale. Oooooo! Voitti niiiin ansaitusti! Mut se kyl ärsytti, ett ku edellisenä vuonna Lordi oli tehny kaikkien aikojen piste-ennätyksen, ni nyt Norja meni ja hakkas Suomen ennätyksen. Mut NAM!2009 Eesti. Urban Symphony - Rändajad. Ihanan kuulosta!2007 Turkki. Kenan Doğulu - Shake It Up Shekerim. Videon laatu on huono.2007 Ukraina. Verka Serduchka - Dancing Lasha Tumbai. Noiden äijien koreografiat kertsissä on iha mahtavat! ;D Tos sanotaan kohdassa 0:57 ihan selkeesti "Tanssivat korotko?" Eikö sanotakin?2006 Islanti. Silvia Night - Congratulations. Kuunnelkaa ku yleisö buuaa ennen biisin alkuu! ;DD2006 Ranska. Virginie Pouchain - Il était temps. Kaunista!2006 Norja. Christine Guldbrandsen - Alvedansen. Tääki on nii kaunis biisi. 2006 oli hyvä vuosi, eikä vain siks, ett voitettii. :)2006 Romania. Mihai Traistariu - Tornero.2006 Ukraina. Tina Karol - Show Me Your Love. Toi tyttö on nätti ku sika pienenä!2004 (voittaja) Turkki. Sertab Erener - Everyway That I Can. Muistan ett tää oli mun suosikki!


Ja vielä tähän lopuksi... SUOMEN OMA


JARI SILLANPÄÄÄÄÄÄÄÄÄ! 2004! :D Takes 2 To Tango! (Ommattu Agnethalle!!11)!

3 kommenttia:

Hanna Huokuniemi kirjoitti...

Kiti Momo 29.5.

Jesjesjes, mahtava merkintä! Siis ihan pakko tulla komppaamaa tota Jedwardin taustavideon parhautta tai Jedwardin parhautta ylipäätänsä. Tuijotin lumoutuneena sitä koko ajan ja paras kohta siin on se, ku se kuuma pukumies nostaa niitä kauluksia aijaijaiajaiaiii!!

------

MirQ 29.5.

Wow, käytit sanaa "eestiläinen" 12 POINTS!!!! Ihanaa kun laitoit tänne mun ikiaikojen suosikin Silvia Night:in! Lordin kanssa edustavat viisujen parhautta halki aikojen. piste. Tästä mielipiteestä en tingi.

-----

Heli 29.5.

Ihan kaikkia noita sun tykkäyksiä en ymmärrä, mutta ehkä sä osaat olla välittämättä _pienestä_ epäpuhtaudesta useankin äänessä ;). Rändajad on kyllä niin kaunis biisi ja Jedwardit ihania! Niin ja Rybak...! Ainiin, on tossa Lordin ja Rybakin välissä pakosti vähän enemmän kuin yksi vuosi, vaiolikose2006kunpyrobändivoitti? Muistaako muuten kukaan, miksi noi buuas sille Silvia Nightille? Voitsä ihan vähän feidata tota tekstin takana olevaa kuviota, niin näkyis pikkuisen paremmin? Ei ees paljon tarttis. Muuten kivan näköistä :).

-----

MirQ 29.5.

Niin, kuten mua taas tänään kotona opetettiin, että mielipide on hyvä perustella. Tässä perustelut: Silvia on ymmärtänyt viisujen ytimen: "tyylikäs" pukeutuminen, viehko kekkalointi, päätön lavashow, pakolliset taustapojat ja koskettava ralli yhdistettynä säihkyvään persoonaan. Voittaja-ainesta. Ps. Yleisö ei buuannut silleen buuaamalla, vaan osoitti tulevalle voittajalle suosiotaan. Eiku Silviahan olikin kakkonen, kun kerta se toinen paras voitti.

-----

Anonyymi 30.5.

Mäki oon ihan hirvee euroviisufani! Olit poiminu monta munki suosikkia! :D Ja kyl siin sanotaa "Tanssivat korotko".

-----

Anonyymi 30.5.

Minusta Silvia Night on kauhee! Onneks se ei päässy finaalii!

-----

Issu 30.5.

Oli pakko googlata toi Silvia Night. Tässä kait todennäköinen syy.. http://www.stara.fi/2006/05/21/islannin-silvia-night-sekosi-taysin-euroviisuissa/

Anonyymi kirjoitti...

voi jee, Hanna mulle tuli ihan sama mieleen tuosta Portugalin laulajasta heti ku näin ton kuvan..! :D repesin
- Anna E

Hanna Huokuniemi kirjoitti...

Kiti Momo: Joo se taustavideo!!!! Grauh! ;)

MirQ: Oon oppinut tavoille, kiitos sinun! ;) Mut Lordin parhaudesta en kyl menis sanoo mitään. :D Toki oon ilonen, ett ne toi meille voiton, mut siiiltiiii...! :D

Heli: Joo ei euroviisuissa pienistä epävireyksistä välitetä, jos muuten on mieluisa. :)

MirQ: Joo ei ku kyl ne buuas ihan buuatakseen. Se oli antanu hävyttömiä lausuntoja tms.

Anonyymi: :D JES KIITOS, kukaan ei oo viel myöntäny mulle, ett siin sanotaan "tanssivat korotko"! :D

Anonyymi: :D Se oli jotain erilaista ku kaikki muut.

Issu: Tänks. :)

Anna E: :DDDD Annaaaaaa!!!!!! Jee moi!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...