lauantai 26. joulukuuta 2009

Joulun paikkeet


Hou hou hou!

Paljon onneea vaan, paljon onneeaa vaan, paljon onneeaa Jeesus, paljon onneeaa vaan!

Lähettiin keskiviikkona äitin kaa mun siskon, Reben ja Noomin luo joulua viettämään. :) En muista, oltaisko me koskaan vietetty joulua omassa kodissa. Mun jouluun kuuluu päästä toisten nurkkiin.


Joulun vietto alkoi sillä, että siivottiin tyttöjen kanssa lattiat kaikista leluista. Sit kasattiin kuusi.


Likat tykkää laittaa leluja joulukuuseen koristeiksi. :)


Mörkö-koira pääsi nukkumaan piikkimatolle...


Korkeanpaikankammoinen Lumimies-nalle kuusen latvassa.


Askarreltiin Helin kanssa kortteja naapureille kun muut olivat jo käyneet yöpuulle.


Jouluaatto. Oon tosi ilonen, että täksi jouluksi tuli niin erinomaiset kelit!


Tein tommosen peltokuvion hankeen.


Punaposkinen Noomi <3


Tytöt pulkkamäessä.


Voi että miten paljon iloa tuo pulkka, lumi ja alamäki.


Ylös, alas, ylös, alas, ylös, alas...


Punaposkinen Rebekka <3

Noomi ekan äksidentin jälkeen.


Noomi tokan äksidentin jälkeen. En oo ikinä ennen nähnyt kellään laastaria tossa kohdassa. :D


Me aateltiin, että jospa pärjättäis joulu ihan ilman joulupukkia. Ku pukki kävi kuitenkin jo tyttöjen hoitopaikassa, eikä meillä ollut tänä jouluna miesväkeä ollenkaan paikalla. Mut Noomi odotti niin innoissaan joulupukkia saapuvaksi, ni pakkohan ne takan pellit oli avata, jotta pukki pääsi sisälle.


Heli oli järkänny tytöille vihjeradan, jonka viimeinen rasti oli joulukuusen tykönä. Sieltä me löydettiin JOULUPUKKI! Vai "pukitar"? ;)


Rebekka hoksasi heti, että mummohan se on joulupukin vaatteissa. Noomista en oo ihan varma...


...mut loppujen lopuksi kellekään ei jäänyt epäselväksi oliko pukki aito vai feikki.


;D


Mummo (joka lähti yötöihin Helsinkiin pian joulupukin lähdettyä) oli ostanut likoille nuket. En ois uskonut, mimmonen hitti niistä tuli! Prinsessa-pyyhkeet oli multa. Lisäksi ostin tytöille kruunut, joita he olivat kovasti toivoneet.


Reben vauva on Saana.


Viimeisten tietojen mukaan Noomin vauva on Ella. Jossain vaiheessa se oli Jeesus.


Mä sain lahjaksi mm. suklaata, kirjan, ihanan tuoksusta käsivoidetta, pölyrätin, koruja ja rahaa. :)


Paras lahja oli siskon ostama Sammakko, johon ihastuin viime kesän
lintsireissulla! IHAN YLI-IHANA!!!! :D


Nää lahjat ei jättäny kylmäks... ;DDDD


Top secret!


Kaikki tietty ällöi!


Tää lahja tuotti iloa, mut taidan kyl olla ohittanut kohderyhmän vuosi, pari (tai 14) sitten. :^)

Kuorrutettiin kaupan valmiita kananmunattomia pipareita sokerikuorrutustuubin jämällä ja laitettiin koristeeks nomparelleja, joiden päiväys oli menny aikoja sitten. Mmmm! ;)


Sipuleita rosollia varten kuoriessani älysin käyttää hengityssuojainta, ni ei itkettäny yhtään niin paljon ku ois voinu!

Jouluruoka oli taas kyl niiiiiiin hyvää että!!! Joulun paras hetki ku pääsee ruokapöytään! Heli oli valmistanu tosi hyvät mätöt! Otin pari kuvaa niist, mut niist kuvist tuli pelkkää huttua. Eikä se meiän joulukinkkua tuuraava tofunakki ollutkaan kovin kuvauksellinen... ;) Mut ruoka oli hyvää jne! Ihanaa olla aikuinen, nii ei tarvii enää maistaa porkkana- ja lanttulaatikkoa! >:)


Käytiin aattoiltana kävelyllä katsomassa naapuruston jouluvaloja. Kivaa ettei millään pihalla oltu vedetty joulua ihan överiksi. Tää yhel pihal ollut jäälyhtyluomus oli aika verrattoman kaunis!


Oli tosi mukava joulu! :) Kotiuduin perjantai-iltana (ja matkustin ekaa kertaa uudella, viherharmaalla kaupunkijunalla! Cool!). Ja tää on muuten Reben ottama kuva. :)


Sain Heliltä lainaan tän Tiikerin lapsi -kirjan. Huhu kertoo tän olevan jokseenkin hyvä.Tänään tapaninpäivänä kävin hautuumaalla laskemassa kynttilän Juhan muistolle. En oo ihan varma, oliks toi paikka muualle haudattujen muistopaikka, mutku ei siin ollu mitään mainintaa mistään, ja siin oli paljon muitakin kynttilöitä, nii jätin sen kynttilän sinne.

Ku siel hangessa oli monia semmosia sammuneita kynttilöitä, missä oli vielä kynttilää paljon jäljellä, ni mä sytytin niitä uudelleen. Onnistuin elvyttämään kymmenisen kynttilää. :) Ku kyl mäki haluisin, ett jos toi Juhan kynttilä sammuu ennen aikojaan, nii ett joku sytyttäis sen uudestaan...

2 kommenttia:

maiju kirjoitti...

Ihana kuusi ja aivan tajuton toi jäälyhtyrakennelma! Oon lukenu ton Tiikerin lapsi -kirjan, ja se oli kyl tosi mielenkiintoinen! Kirjailija vaan jotenki korosti itteään liikaa mun mielestä :P

Hauskaa uutta vuotta!

Hanna Huokuniemi kirjoitti...

^___^ Kivaa uutta vuotta sullekin, Maiju!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...