lauantai 28. maaliskuuta 2009

Psittaco-kakku

Meillä oli kylässä eilen serkkupuoleni Malla. :) Päivää aiemmin hällä oli ollu syntymäpäivä, joten aattelin kehitellä jotain, joka juhlistais tuota tapahtumaa. No, meikä päätti leipoa kaakun! Ja mä en siis todellakaan oo mikään keittiön hengetär, mutta oon mä joskus ennenkin täytekakkua tehnyt. Edellisellä kerralla ku tein, ni oli kermavaahtoa matolla ja sohvan takana ja vaikka missä. ;)

Alotin kakun tekemisen puol tuntia ennen kuin tiesin Mallan tulevan eli puol kahdeksalta. Mä blondi ihan oikeesti luulin saavani kakun puolessa tunnissa valmiiksi - sekottaa ainekset, paistaa, jäähdyttää, täyttää ja koristella. ;D No, olipahan mulla sit seuraa sitä kakkua tehdessäni, ku vieras saapui jo munia ja sokeria vatkatessani.

Btw, kannattaa käyttää leipomisessa hienoa sokeria! Mä laitoin kaks desii hienoo sokruu, mut sit se loppui ja laitoin palasokeria viimeisen desin. :D Aattelin, ett se ois hajonnu siihen kananmunalitkuun, mutta pyh. Eikä ne palaset vatkatessakaan hajonnu, joten avitin niitä sit vähän sauvasekottimella. Kauhee vaiva...! Ois pitäny varmaan mennä lainaamaan naapurista sokerii desimitan kanssa. ;p

Sit olin ottanut ennen Mallan tuloa äitin pakastimesta pussillisen mansikkasosetta ja laittanut sen hätäpäissäni lavuaariin laskemani kuuman veden joukkoon sulamaan. No sit myöhemmin kun tökin sitä pussia testatakseni, onko se jo sulanut, kävi ilmi, että se olikin mehua eikä sosetta. Mitäs nyt kakun väliin? No löysin mä oikeitki mansikoita onneks sielt pakkasest, ja suli ne aika nopeesti. :)

Katottiin sit Lostii siinä samalla ku mä yritin pakertaa sitä kakkua. (Ihan törkiä tiskimäärä tulee täytekakun leipomisesta!!!) Tykätään Mallan kaa molemmat Lostist. ^__^

Toinen asia, johon Mallan kaa molemmat kohdistetaan lämpimia tunteita: dinosaurukset! Mä oon ollu arrrmoton dinofani 9-vuotiaasta asti ja Malla vielä kauemmin. Siitä poiki idea kakun koristeluun...


Tää on psittacosaurus.Ja tällainen tuli Mallan synttärikakusta, kun sain sen viimein (2,5 tunnin väkertämisen jälkeen) valmiiksi!Kakun sisällä banaani-mansikka -mömmöö ja maitorahkaa ja kermavaahtoa. Päällä vihreäksi elintarvikevärillä värjättyä kermavaahtoa, kiivii ja tummia ryyniräpäleitä. Oon ihan ylpee aikaansaannoksestani! ;D

Malla sanoi kakkua syödessään, että hampaissa rusahti jotain (muisteltiin just palasokeri-episodiani), mutt luulen, ett se vaan juksas. ;)

5 kommenttia:

Aevo kirjoitti...

XD Hahhahhah! Sori, mä jo vähän mietinki heti kun kerroit, että leivot kakkua, että mitähän siitä tulee, etkä pettäny mun odotuksia! :D Siis kyllä mä tiedän, että sä osaat leipoa, kun oon syöny sun ihania mokkapaloja ja muuta! Ja tuosta kakustahan tuli lopulta tosi hieno!! Mutta silti käväisi pieni aavistus, että jotain saattaa mennä myös vikaan ;) Palasokeria, voi aivo!! :D Sait mut hyvälle tuulelle, nyt jaksaa taas vaikka ootella yhden "ylimääräisen" päivän..
- Aevo, jolla hymy ylettyy yli korvien :)

Heli kirjoitti...

Mä luin tätä ja nauroin vedet silmissä!! Rebekka ja Noomi melkein suuttuivat, kun en saanut selitettyä, mitä nauran. Kerroin sokeripaloista kakkutaikinassa, mutta ne vaan ei nähny siitä mitään huvittavaa...Ehkä niitä ei hämmästytä enää mikään, mitä sä teet!! :D Nähdään huomenna!!

Hanna Huokuniemi kirjoitti...

Aivo ja Heli: ;'DDD Mulla on kaiketi jauhopeukalo keskellä kämmentä. :D Hihiii!!!

Anonyymi kirjoitti...

Olet onnistunut saamaan hienot sivut ja hieno blogi myös. Hieno kakku! Vaikka sen itse sanonkin! :D

T: Tomi Järvinen

Hanna Huokuniemi kirjoitti...

Tomi: Kiitti! :) Hei Tomi, joku vielä luulee, että sää oot tehny ton kakun, enkä mää. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...