torstai 28. heinäkuuta 2011

Raumalla (osa 3: Hylätty sirkus)No okei, otsikko on himpun verran harhaan johtava, mutta väliäkö tuolla.

Kun silloin perjantai-iltana (päivää ennen häitä) tulimme Hannan, Annen ja O-P:n kanssa sinne Raumalle, näin automme ikkunasta vanhoja sirkusvaunuja yhden pellon laidalla. Hurmaannuin niihin ensisilmäyksellä ja paloin halusta päästä pitämään sinne pienet photoshootingit vielä ennen kotiinpaluutamme.

Pikkulinnut kertoivat, että tuon "hylätyn sirkuksen" vaunut omistaa vähän erikoinen tirehtööri, ja ettei sinne välttämättä kantsi mennä noin vain valokuvailemaan. O___o Mut ei meitä pelottanu! ^__^ Ainakaan paljoo.


Häiden jälkeisenä aamuna lähdettiin Annen ja Hannan kanssa matkaan ennen kuin muut olivat heränneet. Tästä vois luulla, että lähdimme tositosi aikaisin, mut muut vaan nukku tositosi myöhään. ;p


Oli tosi kuuma päivä, eikä tiedetty tarkkaan, kuinka pitkä kävelymatka meillä oli. Käveltiin vain sitä autotien reunaa, jota pitkin oltiin aiemmin tultu. Oltais liftattu jos oltais kehattu.

Kun sitten saavuimme sinne "hylätyn sirkuksen" pihaan, aloimme aprikoimaan vaihtoehtoja, mitä meidän nyt pitäis tehdä: mentäiskö vain kuvaamaan, vai pitäisikö käydä kysymässä talosta lupa.

Siel EI siis ollu mitään sirkustelttaa, eikä niitä vaunuja oltu hylätty, mut siel pihamaalla oli varmaan ainakin kymmenen sirkusrekkaa, ja kaikki ajan patinoittamia! Liekö niillä ajettukaan enää moniin vuosiin.

Onneksi just kun olimme saapuneet pihan edustalle, talosta tuli ulos vanha mies. ("Tuo on se tirehtööri!") Hän oli menossa hakemaan aamupostia ja ihmetteli keitä olemme. Ilmaisimme kohteliaasti toiveemme tulla valokuvaamaan vaunuja. Mies vaikutti aluksi vähän pelottavalta, kun hän ei hymyillyt ja piti pitkiä mietintätaukoja, mutta saimme luvan tulla pihalle kuvaamaan. Fiuh! ^__^

Se tirehtööri ei kyl loppujen lopuksi ollut ollenkaan erikoinen, vaan tosi mukava! Ja hän kertoi meille ajoistaan sirkuksessa. Hän oli kuulemma aikoinaan perustamassa Sirkus Finlandiaa!

Ja arvatkaa, siellä pihamaalla oli myös sirkuseläimiä! O___o Tirehtöörin lapsenlapsi juoksi meidän mukanamme ja esitteli eläimiä meille. Olimme ihan haltioissamme! Vähänkö mäkin haluaisin asua hylätyssä sirkuksessa!Ette voi oikeesti uskoa, mikä elämys tuo paikka oli!!!
Kesy valkea kyyhkynen!!! ETTE USKO!!!! (kuva: Hanna)


(kuva: Hanna) Papukaijojakin! Pistin merkille, että nää kaijat näyttäisivät olevan jopa tosi hyvässä hapessa. Pahoinvoivat papukaijathan nimittäin kynivät höyhenensä. Kato kuva, minkä etsin tätä varten googlesta.

Mä kyl haluun tonne valokuvaamaan vielä joskus uudestaankin! Paremmalla kameralla ja jollain valonheittimillä tms. pro-kamoilla!


Kattokaa hei tätä papukaijaa. Sanokaa mua hassuks, mut musta tän linnun feissi puhuu niiiin evoluutiota vastaan!


Kattokaa noita pieniä höyheniä! Silkkaa taidetta!


Oltiin siel hylätyllä sirkuksella about tunti, ja takas majapaikallemme päästyämme oli ihanaa mennä häärääppiäisiin lähikaupan terassille!

Tähän loppui tää Rauma-trilogia. :)

7 kommenttia:

Sanna kirjoitti...

Ihania kuvia! Ja kuinka hyvin sopikaan toi vaaleansininen/turkoosi mekko noihin kuviin. Sun kaveri näytti ihan trapetsitaiteilijalta.. Noista jotkut kuvat on niin upeita, että ne vois teettää ja kehystää tauluiks. Oon ihan sun fani, Hanna <3

Paula kirjoitti...

Todella onnistuneita kuvia!

Sähän voisit tehdä noista sirkuslaisista oikein haastattelun johonkin lehteen upeiden kuvien kanssa. Heillä on paljon tietoa yhden alan historiasta Suomessa, paljon sellaista taustaa mitä vain harva tietää.

Lisäksi voisit haastatella Matin tuttuja, jotka myös liittyvät läheisesti sirkusalaan. Olen lähes varma, että tuntevat toisensa.

Myisit jutun johonkin aikakauslehteen, jossa on hyvä värikuvapainatus. Kuvat vaativat ilman muuta väripainatuksen.

Jassu kirjoitti...

lisäisit flickrin kautta nii saisit niistä kuvista laadukkaampia :D

Anonyymi kirjoitti...

Äitiliini sanoo: Ihana katsella näitä kuvia ja kommenttejasi.

Hanna Huokuniemi kirjoitti...

Sanna: Awww, oot ihana! <3

Paula: Sait mut innostumaan!!! :)

Jassu: Njäää, ihan tarpeeks hyvii mulle. :)

Äitiliini: Kiitti! :)

Nora kirjoitti...

Ton tytön mekko = <3<3<3 !! Näyttää ihan Liisalta Ihmemaassa! Whoah!

Ja vide miten siistii oikeesti, hylätty sirkus!

Hanna Huokuniemi kirjoitti...

Nora: Joo rakastuin tohon Hannan mekkoon ensisilmäykseltä! <3 Tais olla eBaysta tms. ostettu. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...